Home Lifestyle 8 goede redenen waarom een last minute reisje naar de Ardennen de...

8 goede redenen waarom een last minute reisje naar de Ardennen de moeite waard is

Er gaat niets, maar dan ook écht niets, boven een goede portie natuur.

© Getty

Wel op reis geweest, maar toch nog nood aan kleine verademing voordat je terug naar het werk of school trekt? Waarom ga je voor de verandering eens niet naar de Ardennen? Het is dicht bij huis, je kan er helemaal tot rust komen en een tripje plannen kost nauwelijks moeite. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel deze acht redenen waarom een trip naar de Ardennen wel de moeite waard is.

Ook in België liggen er een hele hoop mooie natuurparels verborgen en die bevinden zich meestal in de Ardennen. Laad je batterijen er nog even op en sta versteld van het prachtige paradijs dat in de Ardennen verscholen ligt. Wedden dat je meteen een volgend tripje naar het gebied inplant?

1. Ga eens total loss en kies op het allerlaatste moment waar je naartoe wil gaan

Een paar klikken, meer is er niet nodig om je verblijf te boeken. Heb je een regio die je graag wil ontdekken? Zoek dan op de site Ardennes-Etape naar accommodaties die in die regio liggen. Wil je echt van het avontuur proeven? Kies dan op basis van je datum een willekeurige slaapplaats uit. Koffers of rugzak snel pakken en weg ermee!

2. Je bent in 1-2-3 op je bestemming

Ons Belgenlandje is klein, dus daar kunnen we maar beter van profiteren. Je bent in een recordtempo op je bestemming en kan het gebied nog goed verkennen voordat de avond valt. Het allergrootste voordeel? Jullie zullen voor de verandering eens niet suf en chagrijnig uit de auto stappen en op een positieve manier aan de trip kunnen beginnen.

3. Je zal nog nooit zo goedkoop op reis geweest zijn

De rekening na je trip naar de Ardennen zal een pak korter zijn dan die van een vakantie naar het buitenland. Je kan met één benzinetank heen en weer rijden, je hoeft niet op restaurant te gaan, want je kan je maaltijden in een knus vakantiehuisje gewoon zelf maken én je kan enkele spotgoedkope last minute superdeals scoren.

4. Er is voor elk wat wils

Er zijn duizend-en-een verschillende manieren om in de Ardennen te verblijven. Huur er een coole blokhut of verblijf in een luxueus sprookjeshuis middenin het bos. Het kan allemaal!

5. Je viervoeter wordt er met open armen ontvangen

Er is voor je hond geen betere bestemming om naartoe te reizen dan de Ardennen. Hij kan er eindeloos dollen in de bossen, een duikje nemen in de vele verborgen rivieren én hij wordt op de meeste verblijfplaatsen met open armen en misschien zelfs een koekje ontvangen. Ontdek hier het grote aanbod aan hondvriendelijke accommodaties in de Ardennen.

6. Er gaat niets, maar dan ook écht niets, boven een goede portie natuur

Wil je nog even aan de rush van een dagelijkse werkdag ontsnappen? Dan is er geen betere plaats om tot rust te komen dan in de Ardennen. De buitenlucht doet wonderen en je kan er helemaal tot jezelf komen. Geen zin om mails of telefoontjes te ontvangen? Huur dan eens een huisje waar er voor de verandering geen wifi is! Trek na een stevig ontbijt de wandelschoenen aan voor een grote boswandeling en geniet van de natuur, beestjes en het geluid van het kabbelende water in de verte.

7. Geen jetlag of zonneslag

In de Ardennen zal je van de meeste lichamelijke kwaaltjes gespaard blijven, al kunnen we niet garanderen dat je niet over een boomstronk struikelt of geen muggenbeten zal oplopen. Waar je geen last van zal hebben, is een jetlag, zonneslag of slapeloze nachten. Beter zelfs, je zal nog nooit zo’n goede nachtrust gehad hebben als in de Ardennen, want de natuur kan wonderen doen!

8. Verveling bestaat er niet

Oké, dat uurtje in de hangmat kan ook eens ontspannend zijn, maar er valt in de Ardennen veel meer te beleven dan dat! Naast de eindeloze wandelingen kan je er ook cultuur opsnuiven, denk maar aan Adolf Sax uit Dinant, en heel wat sportieve én plezante activiteiten doen. Weet jij er uit de 148 verschillende activiteiten een paar te kiezen?

Nu wel zin om naar de Ardennen te vertrekken? Bezoek dan zeker de website Ardennes-Etape zodat je nog snel een reisje in elkaar kan flansen!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.