Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Je hoeft niet ver te gaan voor een stukje adembenemende natuur.

7 van de meest indrukwekkende panorama’s in de Ardennen

Staycation is het trendwoord van het moment op vlak van vakantie. Maar wat doe je als je toch heel even het gevoel wil hebben dat je écht op vakantie bent? Je trekt op ontdekkingstocht naar een van deze prachtige uitzichten in de Ardennen, bijvoorbeeld.


Ter verduidelijk: met de Ardennen bedoelen we het gebied dat zich uitstrekt over een groot deel van Wallonië, Noord-Luxemburg en een stukje van Frankrijk. Onderstaande plekjes zijn dus niet allemaal binnen de Belgische grenzen te vinden, maar desondanks zal je niet ver moeten rijden om ervan te genieten. Dat de rit de moeite zal zijn, staat buiten kijf.

1. La Roche à Sept Heures – Frankrijk


In de streek rond Monthermé, vlak bij de Belgische grens, vind je het mooiste stukje van de Maas. Wandel van in de stad naar de Roche à Sept Heures en bewonder de mooie lus die de rivier maakt.

https://www.instagram.com/p/BnRaKm-nIgh/?utm_source=ig_embed

 

2. De Hoge Venen – België


Door de houten wandelpaden, mooie sparrenbossen en weidse vlaktes waan je je in het Natuurpark van de Hoge Venen soms in Scandinavische contreien, maar je bent wel degelijk in België. Je start je wandeling door het indrukwekkende gebied op het hoogste punt van ons land, de Signal de Botrange.

https://www.instagram.com/p/B6OJxbTjN4_/?utm_source=ig_embed

3. Le Lac de la Haute-Sûre – Luxemburg


Boven het meer van Boven-Sûre in Luxemburg vind je een wandelbrug met een glazen wand die voor een geweldig panorama zorgt. Genoeg genoten van het uitzicht? Dan kan je een van de watersporten op het meer proberen. Of je doet een picknick langs het water, als het wat rustiger mag.

4. Le rocher du Bieley – België


Voor wat ‘Game of Thrones’-vibes, moet je in Elsenborn, bij de grens met Duitsland, zijn. Daar vind je le rocher du Bieley, met zijn 560 meter de hoogste rots van België. Je moet even wandelen om er te geraken, een stukje door Duitsland zelfs, maar het is de moeite waard. Opgepast: er worden soms militaire oefeningen gedaan in het gebied, waardoor je niet altijd toegang hebt tot de rots.

5. Le Tombeau du Géant – België


Le Tombeau du Géant in het dorpje Botassart staat geklasseerd als uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. De naam komt voort uit de legende van een Gallische held die zich liever van de rocher des Gattes gooide dan gevangengenomen te worden door de Romeinen. De mensen van Botassart vonden zijn lichaam en begroeven hem op de top van de heuvel omringd door de rivier.

https://www.instagram.com/p/BWK9DQpng_H/?utm_source=ig_embed

6. Le Hérou – België


Le Hérou is een rotsachtig gebied tussen Houffalize en La-Roche-en-Ardennen met als (letterlijk) hoogtepunt een 90m hoge steile rots die een geweldig uitzicht biedt. Het is geen makkelijke wandeling, maar absoluut de moeite waard.

 

7. Uitzicht op Frahan – België


Vanop het voorziene uitzichtpunt kijk je neer op het pittoreske dorpje Frahan, omgeven door de Semois. Door de bossen wandel je anderhalve kilometer naar het beschermde dorp op het schiereiland Les Crêtes. Enkele typische, oude huizen op Frahan zijn beschermd erfgoed.

https://www.instagram.com/p/B_nA9B_nz0W/

 

Meer tips voor je staycation

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '