Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

MEI PLASTICVRIJ: 7 handige tips om plasticvrij te reizen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We houden allemaal van reizen, maar we willen ook ons plasticverbruik minderen. Hoe kunnen we die twee uitersten in godsnaam met elkaar combineren? Wij geven je enkele handige tips!

1. Do not touch


Hoe verleidelijk die miniflesjes in de badkamer van het hotel ook mogen zijn: laat ze staan. Neem gewoon je eigen (plasticvrije) verzorgingsproducten mee en laat de flesjes ongebruikt achter.

2. Waag het niet


Naast die miniflesjes ook de minibar niet aanraken? Het lijkt heel moeilijk, want hé, je bent op reis! Toch laat je die blikjes of plastic flesjes beter staan, zowel voor het milieu als voor je portemonnee.

3. Ice ice baby


Probeer altijd zelf je eigen snack klaar te maken, zodat je die in een brooddoos kan meenemen en onderweg geen verpakt worstenbroodje of wafel hoeft te kopen. Kan je echt niet weerstaan aan dat veel te verleidelijke ijsje, kies dan voor een hoorntje en niet voor een potje.

4. Go rietjes


Schaf voordat je op reis vertrekt herbruikbare rietjes aan. Ze passen zonder moeite in je handtas en jij kan vanaf nu zonder schuldgevoel een derde cocktail bestellen! Tip: Je kan voor de zekerheid ook altijd je eigen bestek en herbruikbare bekers meenemen.

5. Souvenir


Het is echt wel oké om de lokale bevolking te steunen en een paar souvenirtjes te kopen, maar zorg er dan wel voor dat je je eigen zak, zoals een tote bag, mee op reis neemt.

6. Drinkfles


Het klinkt misschien stom, maar vergeet zeker je eigen drinkfles niet mee op reis te nemen! Ze komt altijd van pas en bespaart je heel wat lege plastic flesjes en winkeluitstapjes.

7. Voorbeeldtoeristen


Toon het goede voorbeeld en laat nooit of te nimmer afval achter op het strand of in de natuur, ook al staan er geen vuilnisbakken. Voorzie altijd een lege plaats in je rugzak of tas om je afval eventueel mee te nemen.

 

Meer Mei Plasticvrij:


 

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '