Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© cmophoto.net via Unsplash

Jaarlijks zakken er tijdens de kerstperiode zo'n 5 miljoen mensen af naar de Duitse stad.

Duitsland annuleert nu al zijn befaamde kerstmarkt in Keulen

Het ziet ernaar dat Kerstmis er dit jaar een tikkeltje anders zal uitzien dan gewoonlijk. Van een warme tas glühwein nippen terwijl je geniet van de prachtige kerstkraampjes in de Duitse stad Keulen zit er helaas niet meer in. Gisteren werd er namelijk bekendgemaakt dat de kerstmarkt is afgeblazen omwille van het coronavirus.


Jaarlijks zakken er duizenden mensen af naar Duitsland om er rond te snuisteren op een van de vele kerstmarkten in het land. De kerstmarkt in Keulen is ongetwijfeld één van de grootste en meteen ook een van de populairste markten. Alleen zal het dit jaar verdacht stil blijven rond de Dom, de gotische kathedraal die in het centrum van de stad staat. Gisteren kondigde de organisatie aan dat de kerstmarkt omwille van het coronavirus niet kan plaatsvinden dit jaar. Zo jammer!

Silent Night


De organisatoren achter het evenement vreesden dat het te chaotisch zou zijn als er tegen dan nog enkele beperkingen van kracht waren vanwege het virus. Jaarlijks zakken er namelijk in totaal zo’n vijf miljoen mensen af naar de Duitse stad tijdens de kerstperiode. Gezien de huidige situatie zou dit voor gigantische wachtrijen zorgen. ‘We willen niet dat mensen ziek worden en dat dan wordt gezegd dat de Keulse kerstmarkt de hotspot was’, aldus Monika Flocke, de chef van de organisatie.

kerstmarkt keulen
© Pauline Jurkeviciu via Unsplash

Daarnaast was het – zelfs met restricties – niet zeker of de kerstmarkt überhaupt kon doorgaan. Momenteel is er namelijk nog een verbod op grote evenementen van kracht. De Duitse regering overlegt volgende week donderdag met de verschillende deelstaten over nieuwe coronamaatregelen. De kans zit er dik in dat dergelijke events verboden zullen worden tot het einde van het jaar. Met als gevolg dat de kerstmarkt in Keulen (en wellicht ook andere markten) sowieso niet hadden kunnen plaatsvinden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '