Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De verborgen parel is geïnspireerd op een brug in het verre Nepal.

Deze adembenemende hangbrug ontdek je op slechts enkele uurtjes rijden van België

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De mooiste hangbrug van Instagram? Die ontdek je misschien wel gewoonweg in Europa. Jawel, in het Duitse Mörsdorf bengelt zo’n brug van maar liefst 360 meter lang over een van de mooiste valleien. Een pareltje waarvoor wij nu maar wat graag de auto in zouden willen duiken. Al mag je geen last van hoogtevrees hebben…

Op de jaloersmakende kiekjes van reisbloggers zie je ze wel vaker verschijnen: hangbruggen die van de ene prachtige berg naar de andere worden gespannen en je een adembenemend uitzicht bezorgen. Meestal spot je die architecturale wondertjes enkel op bestemmingen waarvoor je zo’n halve dag op het vliegtuig moet zitten, maar in Duitsland kan je die bijzondere wandelervaring net zo goed beleven. Jawel, de Geierlay is een voetgangersbrug die boven de vallei van Mörsdorf bengelt en die je helemaal gratis (!) kan oversteken. De brug is trouwens geïnspireerd op een exemplaar dat je in het verre Nepal kan bewonderen. De hashtag #mustvisit is hier dus wel degelijk op zijn plaats.

Inspirerende plek voor fotografen

Gezien de eindeloze natuur van dit landschap trekt de Geierlay naast fervente wandelaars voornamelijk fotografen (en Instagramhelden) aan. Winter of zomer, het uitzicht is er altijd fenomenaal. Eens de zon volledig onder is, licht de brug trouwens volledig op, en dat levert enkele mooie foto’s op. Deze verborgen parel ligt bovendien op zo’n vier uurtjes rijden van Antwerpen. Niet zo dichtbij als de Belgische kust, maar wel de moeite waard om te bezoeken als je er een weekendje weg in de vrije natuur aan kan koppelen. Wie trommel jij op voor een kleine roadtrip? 😉

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '