https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © DPG

Ook Regi en Armin van Buuren krijgen heel binnenkort een programma bij Q.

Tom De Cock gaat naar Qmusic: ‘Het enige radioprogramma maken waar ik nog écht van droomde’

Jolien Meremans

Vorig jaar nam Tom De Cock (37) na twaalf jaar afscheid van MNM. ‘Het is tijd voor een ander tempo en andere prioriteiten’, vertelde hij toen. Maar hij keert nu toch terug naar de radiostudio. Vanaf eind augustus hoor je zijn vertrouwde stem op Qmusic.


Tom richtte MNM twaalf jaar geleden mee op en presenteerde acht jaar lang de avondshow op de radiozender. Vorig jaar nam hij daar begin juni afscheid van zijn trouwe luisteraars. ‘Ik heb nog zoveel andere plannen en dromen. Schrijven, televisie maken, president van de aarde worden,… maar vooral mijn dochter eens zelf van school kunnen halen nu ze naar het eerste leerjaar gaat. Ik wil haar van heel dichtbij zien opgroeien’, vertelde hij toen. Het leek erop dat hij de radio toen voorgoed vaarwel zei, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn.

Club De Cock


Qmusic kondigde deze ochtend aan dat er een aantal kleppers van namen het radioteam zullen versterken, waaronder – jawel – Tom. Vanaf 30 augustus presenteert hij van 22u tot middernacht, en dat telkens van maandag tot donderdag, ‘Club De Cock’. Tijdens zijn programma wordt hij vergezeld door zijn duizenden luisterende clubleden die meteen ook als sidekicks dienen. ‘In “Club De Cock” zijn er geen muzikale grenzen, is iedereen welkom en kan en mag álles: een plaat aanvragen, advies geven, een straf verhaal delen of je hart luchten. Kortom: iedereen is er thuis’, aldus de zender.

Het wordt de totale terugkeer naar de basics van het radio maken: een microfoon, een telefoonlijn en een platenbak.


Tom droomde blijkbaar al langer van zo’n grenzenloos programma en is dan ook dankbaar dat hij die droom nu in vervulling kan laten gaan. ‘Ik heb tijdens een heerlijk sabbatjaar alles gedaan wat ik me had voorgenomen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dan mag ik bij Qmusic ook nog eens het enige radioprogramma maken waar ik nog écht van droomde‘, vertelt hij in een persbericht. ‘Het wordt de totale terugkeer naar de basics van het radio maken: een microfoon, een telefoonlijn en een platenbak. Volledige vrijheid op het mooiste uur van de dag.’

Radio Regi


Hij is trouwens niet de enige die de radiozender versterkt. Ook dj’s Regi en Armin van Buuren krijgen hun eigen radioprogramma. Die laatste draait in ‘Worldwide Club 20’ elke vrijdag van 22u tot middernacht de twintig beste clubtracks ter wereld. Regi zet met ‘Radio Regi‘ vanaf 4 september elke zaterdagavond in met een knal. Tijdens zijn programma zullen hij en zijn sidekick Emma Salden regelmatig bekende gasten uitnodigen om het boeltje nog wat op te leuken. ‘Een droom komt uit: live radio maken! ‘Radio Regi’ wordt een zotte mix van de beste dance platen, gekke verhalen van de luisteraars en algemene onnozeliteiten. Nu maar hopen dat ze het zich niet gaan beklagen bij Qmusic dat ik carte blanche heb gekregen’, aldus de dj.

© dpg

Qmusic viert dit najaar zijn 20ste verjaardag. In aanloop daarvan presenteert ook Vincent Vangeel vanaf 4 september elke zondag een gloednieuw radioprogramma: ‘Best Of Q’. Daarin deelt hij de mooiste momenten van de afgelopen twee decennia. Verder blijft het programma zo goed als ongewijzigd. Maarten en Dorothee nemen de ochtendshow weer voor hun rekening en Vicent Fierens loodst de luisteraars elke avond door de avondspits. Ook kersverse mama’s Jolien Roets en Maureen (vanaf oktober) keren terug.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content