Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

4. Blijf gezond eten, zelfs als je thuis een elastische broek kan dragen.

6 tips om productief te blijven terwijl je van thuis uit werkt

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Heb jij de mogelijkheid om van thuis uit te werken? Maar durf je na de middag (of zelfs om 10u al) weleens weg te zakken op die bureaustoel? Flair to the rescue, want wij geven je 6 tips om productief te blijven terwijl je het thuis toch gezellig kan maken achter je laptop.

1. Kleed je aan


Hoewel die hilarische memes je er net op wijzen dat je van thuis uit perfect die mails in je kamerjas kan beantwoorden, doe je dat toch beter niet. Die comfy outfit maakt de verleiding namelijk alleen maar groter om weer in je bed of in je zetel te kruipen. En wie weet hoelang je daar dan vertoeft... Hou je ochtendroutine dus aan alsof je wel naar kantoor zou vertrekken: poets je tanden, pamper je gezichtje en trek kleren aan die je erop wijzen dat je wel degelijk acht uur gaat werken en niet gaat loungen.

2. Richt een werkplek in


Een aparte werkruimte is essentieel als je van thuis uit werkt. Het is geen goed idee om je laptop te droppen tussen de bergen strijk of de vuile vaat. Zoek thuis dus een plekje uit dat bij voorkeur vrij is van rommel (of waar je geen zicht hebt op die chaos) en waar je de deur tijdens en vooral op het einde van de dag achter je kan sluiten. Zo kom je na je werkuren ook niet in de verleiding om toch nog even die laatste mail te beantwoorden. Geen idee hoe je thuis een gezellige werkplek creëert? Wij geven je 7 leuke ideetjes!

3. Werk volgens je eigen ritme


Het grootste voordeel van thuiswerken, is dat je geen reistijd hebt. Je verliest ’s ochtends en ’s avonds dus geen uren in de file of op een gestrande trein en je kan bijgevolg dus je eigen werkrooster indelen. Ben jij ’s ochtends veel productiever dan in de late namiddag? Begin dan gerust na je ontbijt al meteen te werken in plaats van te snoozen terwijl je dat niet echt nodig hebt. Als je je lichaamsritme volgt, kom je sneller in de juiste flow. Werk daarnaast in blokken van negentig minuten, met pauzes van tien minuten om je concentratie op peil te houden. En drink heel veel water!

4. Maak de tijd vrij om gezond te lunchen


De verleiding om in je home office naar junkfood en snacks te grijpen, is groot. Helaas is een overdosis suiker niet bepaald de beste manier om je hersenen te stimuleren. Ongezonde voedingskeuzes hebben niet alleen invloed op je energie en je humeur, maar ze kunnen ook je immuunsysteem aantasten. Een dagelijkse portie groenten en fruit blijft ook thuis van groot belang. En als je ze in het seizoen koopt, betaal je je heus niet blauw. Blijf dus bij je routine om gezond te eten, zelfs als je thuis een elastische broek kan dragen.

5. Voorkom afleiding


Hoeft er nog maar iemand op straat iets te roepen en jij staat al aan je raam? Dan kan je er maar beter voor zorgen dat je elke afleiding die je de kop in kan drukken thuis ook effectief de kop indrukt. Zet je wifi bijvoorbeeld even uit als je een belangrijke tekst moet schrijven. Leg je gsm desnoods even aan de kant zoals tijdens je studententijd, of schakel op zijn minst al die meldingen op sociale media even uit.

6. Vergeet de fun van thuiswerken vooral niet


Een kleine beloning voor je harde werk, moet af en toe wel kunnen. Op kantoor was dat hoogstwaarschijnlijk die verrukkelijke latté samen met je collega. Thuis kan je jezelf dan weer net iets meer in de watten leggen dus maak daar zeker en vast gebruik van. Denk aan een ontspannend gezichtsmaskertje, een kwartiertje lezen in je favoriete boek of gewoon even knuffelmomentje met je kat of hond.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '