Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Romantischer wordt het niet!

STARSTRUCK: 13 van de mooiste plekjes om in ons land naar de sterren te kijken

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De zomervakantie is niet alleen het uitgelezen moment om kilo’s ijs te eten en te dansen op festivals, maar ook om duizenden sterren te zien fonkelen aan de hemel. Zeker nu er geen wolkje aan de lucht is, kan je ’s avonds van een schitterend spektakel genieten, je moet alleen weten waar. Daarom zochten wij de beste plekjes om met je deken neer te strijken.

Er zijn een aantal dingen die je in het achterhoofd moet houden als je wil genieten van een fonkelende hemel ’s nachts. Eerst en vooral is het belangrijk om een plekje te vinden waar er zo weinig mogelijk lichtvervuiling is. Dat betekent: geen drukke weg in de buurt, geen straatverlichting en ook geen huizen waar licht brandt in de omgeving. Daarnaast kan je ook het weerbericht in de gaten houden om er zeker van te zijn dat het niet bewolkt is buiten én kan je op zoek gaan naar een hoger gelegen punt om de maan en de sterren op hun best te aanschouwen.

Het enige probleem? In België is onze lucht een regelrecht ramp. We lichten op de wereldkaart – letterlijk én figuurlijk – op, want met ons kleine Belgenlandje behoren we tot de landen waar de meeste lichtpollutie is. Niet iets om trots op te zijn en een groot struikelblok voor wie fan is van astronomie of gewoon van een romantische avond onder de sterrenhemel wil genieten. Waar je daar toch nog iets van kan merken? Op de onderstaande geheime plekjes.

Weisse Stein, Büllingen (Oostkantons)

Baraque Michel en Mont Rigi, Weismes

Ter hoogte van Tour du Millénaire, Gedinne

Het Vinne, Zoutleeuw

De Blankaart, Diksmuide

Sourbrodt, Robertville

Gembes, Daverdisse

Herbeumont

Het Zwart Water in Turnhouts Vennegebied

Col de Targnon, Targnon

Hageven, Pelt

Burreken, Brakel

Vloethemveld, Zedelgem

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '