Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
mijn restaurant
© VTM

‘Ik heb dit onderschat’, geeft nieuwkomer Sven in Antwerpen toe.

PREVIEW: zaalpersoneel moet overgeven door stress bij opening in ‘Mijn Restaurant’

Dewy De Leeneer

No way back! Na de generale repetitie openen de zaken in ‘Mijn Restaurant’ hun deuren. Terwijl Genk nog even op slot blijft, openen in Antwerpen (VONK), Gent (datcha) en Kortrijk (Lucien) de deuren voor de eerste, écht betalende klanten. En dat gaat niet zonder slag of stoot...

In ‘Mijn Restaurant’ zorgt het personeelstekort voor kopzorgen in Antwerpen, in Gent hangt er een geurtje aan de opening en in Kortrijk slaat de rust om in chaos.

Antwerpen – VONK

Jonas en Maarten staan in Antwerpen voor een helse klus: de opening van VONK met amper personeel. ‘Als we 49 couverts met twee moeten doen, gaan we écht afzien’, zucht Jonas. Net wanneer ze drastische maatregelen doorvoeren in hun menukaart, biedt zich onverwacht een redding aan. ‘Een geschenk van God’, klinkt het. Maar dat gevoel is van korte duur.

Zodra de eerste gasten binnenstromen, barst de chaos los. De bonnen stapelen zich op, de zaal loopt vol spanning en nieuwkomer Sven bezwijkt onder de druk. ‘Ik heb dit onderschat’, geeft hij toe. Komt Maarten er helemaal alleen voor te staan?

Gent – datcha

In Gent neemt Ruslan de kritiek van de jury ter harte: ‘Vandaag ben ik sous-chef. Het gaat niet om mijn eer, maar om het restaurant.’ Al wordt het tijdens de opening letterlijk héél heet in de keuken. Een mandje smelt, de keuken rookt en de zaal vult zich met een vreemde geur.

© VTM

Kunnen de smaken de gasten wél overtuigen? De ouders van Ruslan zijn alvast onder de indruk. ‘Dit is nog lekkerder dan in Wit-Rusland. Ruslan is een grote man aan het worden’, glunderen ze. 

Kortrijk – Lucien

Van chaos geen sprake in Kortrijk. Daar lijken Aristide en Charlotte alles goed onder controle te hebben. ‘Het is nu voor echt, het moet in orde zijn’, aldus een vastberaden Aristide.

Maar naarmate de avond vordert, komen er meer en meer barstjes in de organisatie. ‘Het werd even te veel. Ik kreeg heel veel bonnen in één keer binnen en de volgorde klopte niet. Ons bonnensysteem staat nog niet op punt’, klinkt het bij Aristide. Ook Charlotte ziet het werk opstapelen. Kunnen ze de rust op tijd herstellen?

© VTM

Genk – MYN

In Genk blijft het voorlopig bij oefenen. Alessio en Olivier kregen vorige week te horen dat hun opening nog even wordt uitgesteld. Toch laten ze het hoofd niet hangen. Topchef Marcelo Ballardin geeft hen een spoedcursus met focus op à la minute bereiden van vis. En ook in de zaal wordt gewerkt: Alessio volgt een spoedcursus bij Shannah Zeebroek, waar hij leert hoe focus en rust het verschil maken.

‘Mijn Restaurant’ is elke dinsdag en donderdag om 20u40 te zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '

Commerciële boodschap