Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© photo news

In 'King Richard' krijgen we te zien hoe de man grote tennissterren maakte van zijn twee dochters.

Will Smith zal papa spelen van Serena en Venus Williams in biografische film

Herlinde Matthys

Will Smith mag de rol vertolken van Richard Williams in ‘King Richard’. In de biografische film zien we hoe de man zonder enige ervaring grote sterren maakt van zijn twee dochters.


Momenteel staat Will Smith nog voor de camera’s van ons regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah als een echte bad boy voor de gelijknamige film, maar binnenkort mag hij in de huid kruipen Richard Williams. Dat is de vader van de bekende tennissterren Serena en Venus. De zusjes hebben heel wat overwinningen op hun naam staan, en die hebben ze voor een groot stuk te danken aan hun papa én coach Richard.

Kramakkelige veldjes


‘King Richard’ vertelt het verhaal van een man, papa Williams, die zonder enige ervaring zijn dochters laat uitgroeien tot de absolute wereldtop van de tennis. Hij begon ze te coachen toen ze amper vier jaar oud waren, terwijl hij eigenlijk zelf een enorm hobbelig parcours aflegde in het verleden. Hij leerde ze spelen op kramakkelige veldjes die overwoekerd werden door onkruid, en moest op de vuist gaan met jonge boefjes die geen plaats wilden maken voor hen.

Zijn harde werk en het feit dat hij zich niets aantrok van de mening van anderen zorgden ervoor dat Venus en Serena jaren later respectievelijk zeven en drieëntwintig Grand Slam-titels op hun naam hebben staan. Zach Baylin schreef het script voor de film, en Star Thrower Entertainment en Overbrook Entertainment zullen de biografie produceren.

Wanneer de film precies zal uitkomen, en wie in de huid zal kruipen van de andere personages zoals Venus en Serena Williams is nog niet bekend. Wij kijken er nu al naar uit!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '