Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Streamz

In deze Vlaams-Finse coproductie spelen drie sterke vrouwen de hoofdrol.

TRAILER: spanning, girlpower en heel wat bekende koppen in nieuwe politiereeks ‘Transport’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan binnenkort op Streamz naar de nieuwe, spannende politiereeks ‘Transport’ kijken. Het Vlaamse en Finse productiehuis Jonnydepony en Tekele sloegen hiervoor de handen in elkaar. In de trailer zien we alvast de crème de la crème van de Vlaamse acteurs en actrices terug. Dat belooft!

Het transporteren van goederen, geld, paarden en vlees doorheen Europa vormt de rode draad in ‘Transport‘. De verhalen van drie vrouwelijke hoofdpersonages raken met elkaar vervlochten. Een jonge journaliste (Emmi Parviainen) in Helsinki ontdekt dat er een microchip, die ooit aan een Belgische pony toebehoorde, in babyvoeding zit. Een verzekeringsagente (Maria Heiskanen) onderzoekt het verdwijnen van een Finse dierenarts die verantwoordelijk was voor de inspectie van geïmporteerd vlees. En een bankdirecteur (Pirkko Hämäläinen) maakt een fout die haar haar job kan kosten. Om het geheim te houden, gaat ze akkoord met het witwassen van geld voor een zakenman in de vleesindustrie.

Topcast

Die namen doen waarschijnlijk geen belletje rinkelen, dat komt natuurlijk omdat het een Vlaams-Finse coproductie is van Jonnydepony en Tekele. In de trailer kan je al zien dat er ook heel wat bekende koppen uit Vlaanderen meespelen waaronder Lynn Van Royen, Geert Van Rampelberg, Aza Declercq, Michael Pas, Joke Devynck, Gene Bervoets, Sebastien Dewaele, Stefan Perceval, Circé Lethem en Pieter Genard.

Niet enkel voor, maar ook achter de schermen is het een en al girlpower in deze reeks. Prix Europa winnaar Auli Mantila (‘Silver Stars’) is schrijver en regisseur van de reeks. Daarnaast is ook de productie in handen van getalenteerde vrouwen: Miia Haavisto (‘Tom of Finland’) en Tia Talli (‘Nurses’) voor Tekele en Helen Perquy (‘Tabula Rasa’) en Philippe de Schepper (‘Black-Out’) voor Jonnydepony.

Trots

‘Het was een bijzonder fijne samenwerking met onze Finse collega’s’, vertelt producer Helen Perquy. ‘In onze branche kom je niet al te vaak vrouwelijke producers tegen met hun eigen business. En ook al zijn Miia en ik erg verschillend, we wisten heel snel wat we samen wilden creëren. “Transport” is een spannende, hele mooie ordi-noirreeks geworden waarin de hoofdpersonages op zoek gaan naar de waarheid, net nu die overal in de wereld onder druk komt te staan. We zijn er trots op.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Transport’ bestaat uit acht afleveringen en kan je vanaf 11 mei exclusief bekijken op Streamz. De reeks komt niet enkel in België en Finland uit, maar ook in Spanje en Portugal.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '