Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros Belgium

Ze spelen 25 jaar na de eerste film opnieuw de basketbalwedstrijd van hun leven!

TRAILER: in ‘Space Jam: A New Legacy’ basketbalt LeBron James met de Looney Tunes

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We wisten al dat er een tweede ‘Space Jam’-film ging komen en nu krijgen we ook de trailer van ‘Space Jam: A New Legacy’ te zien. De hoofdrol is weggelegd voor basketballegende LeBron James en hij krijgt het gezelschap van enkele bekende Looney Tunes waaronder Bugs Bunny.


De eerste ‘Space Jam‘ dateert al uit 1996. In die film nam basketbalspeler en NBA-ster Michael Jordan het samen met enkele bekende Looney Tunes-figuurtjes op tegen de Monstars in een legendarische basketbalwedstrijd. Vijfentwintig jaar later wagen Bugs Bunny en co zich opnieuw aan een partijtje basketbal in ‘Space Jam: A New Legacy‘. Dit keer speelt een andere sportlegende de hoofdrol: niemand minder dan LeBron James. Die laatste hielp trouwens ook bij de productie van de prent.

Toons versus Goons


De opnames van de animatie-/live-actionfilm gingen al in de zomer van 2019 van start en het resultaat mogen we deze zomer, meer bepaald op 14 juli, in de bioscoop verwachten. De trailer geeft ons alleszins een flinke dosis nostalgie! LeBron James zal de match van zijn leven moeten spelen, want er staat dit keer veel meer op het spel dan enkel zijn eer. Zijn zoon Dom werd gekidnapt door een valse AI (artificiële intelligentie) en vastgezet in een digitale wereld. De enige manier om hem te redden is een basketbalwedstrijd winnen tegen de digitale kampioenen van de AI, de zogenaamde Goons.

LeBron krijgt daarvoor hulp van de Looney Tunes. Bugs Bunny, Lola Bunny, Daffy Duck, Yosemite, TweetyTaz en nog vele anderen zijn opnieuw van de partij. Zij spelen het spel uiteraard op hun eigen, gekke manier en halen werkelijk alles uit de kast om de overwinning binnen te halen. Naast LeBron James kan je ook nog Don Cheadle uit de ‘Avengers’-films, Sonequa Martin-Green uit ‘The Walking Dead’ en ‘Star Trek’ en Zendaya uit ‘Euphoria’ herkennen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lola Bunny aka Zendaya


Zendaya neemt de taak over van Kath Soucie om het stemmetje van Lola Bunny in te spreken. Die casting was trouwens een bewuste keuze van regisseur Malcolm D. Lee. Hij vond de weergave van de ‘oude’ Lola uit de eerste film niet politiek correct. ‘Waarom droeg ze een crop top? Dat voelt niet echt noodzakelijk aan’, aldus de regisseur in Entertainment Weekly. Lola zal nu een goede weerspiegeling zijn van sterke, bekwame vrouwelijke personages. Daarbij werkte Malcolm niet enkel aan haar looks: zo zal haar short de juiste lengte hebben zodat ze nog steeds vrouwelijk is, maar niet als een lustobject beschouwd wordt. ‘Maar ze zal ook een echte stem hebben’, vertelt hij. ‘Ze heeft nu atletische bekwaamheid en leiderschapskwaliteiten, waardoor haar personage even rijk is als de anderen.’ En daar is Zendaya, een belangrijke stem van haar generatie, natuurlijk perfect voor!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '