https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De eerste (dubbel)aflevering verschijnt vanavond pas op televisie, maar redactrice Robine speelde al even voor proefkonijn.

REVIEW: redactrice Robine bekeek de eerste aflevering van ‘Temptation Island’ al (en dit vond ze ervan)

Robine van Tilburg

Jongens, het is weer zover. Het elfde seizoen van ‘Temptation Island’ staat ongeduldig in de startblokken. Speciaal voor jullie speelde redactrice Robine voor proefkonijn. Ze bekeek de eerste (dubbel)aflevering in primeur en deelt haar onverbloemde oordeel alvast met jullie.


Vier op bevestiging beluste koppels, acht mannelijke en acht vrouwelijke vrijgezellen. VIJF stuurt dit jaar 24 bedenkelijke kapoenen naar ‘Temptation Island’ in Thailand – technisch gezien is dit geen eiland, maar goed – om er te vechten tégen de verleiding en vóór de alles overwinnende liefde of net andersom. Het eerste opvallende verschil met het vorige ‘Temptation Island’-seizoen? Er heeft in deze eerste aflevering nog niemand over zijn vriendin gesproken als was het een kaasfondue. Met andere woorden: een basis aan respect is na 90 minuten televisie nog overeind gebleven. Oef! Al kan zoiets, getuige daarvan de hallucinante gebeurtenissen uit de vorige seizoenen, héél erg snel omslaan…

De sappige quotes laten nog even op zich wachten, maar als volleerde ‘Temptation Island’-fanaat wéét je gewoon dat er nog heel wat dirt zit aan te komen.


Hoe de makers het voor elkaar blijven krijgen, weten we niet, maar vanaf het eerste moment zitten we er ook bij dit elfde seizoen weer helemaal in. Dit jaar blijken de koppels afgesproken te hebben helemaal géén afspraken te maken met elkaar en zelf hun grenzen te stellen… Nou, dat lijkt ons niet meteen de succesformule voor een geslaagd ‘Temptation Island’-avontuur. Verder leren we eindelijk hoe je in godsnaam Heikki, Rodanya (niet het horlogemerk) en Timone uitspreekt. Én we leren Sugar Jacksons broer Roger en zijn fetisj kennen, waarvan het schoolvoorbeeld zich uiteraard volkomen toevallig onder de verleidsters bevindt.

De geur van verleiding


Goed begonnen is half gewonnen, zeggen ze dan, maar een verstandige kaarter speelt zijn hoogste troeven niet meteen in het begin uit… Ik kon al grinniken met Roger Jackson die een champagnefles met zijn tanden wil openen en een van de verleiders die de Disneyfilm ‘Belle en het Beest’ ‘echt kicken’ noemt, maar de écht sappige quotes laten nog even op zich wachten. Gelukkig weet je als volleerde ‘Temptation Island’-fanaat dat er nog heel wat dirt zit aan te komen.

Het klinkt een tikkeltje gestoord, maar door die wetenschap zal gans Vlaanderen zich de komende vrijdagavonden voor de televisie blíjven nestelen. Denk aan Timtation die vorig jaar vol goeie moed ‘No Girls Allowed Only Deborah Leemans’ tegen zijn raam plakte… We weten allemaal hoe dat geëindigd is. Je ziet tijdens deze aflevering de eerste goedbedoelde kennismakingsgesprekjes, maar je rúíkt het zure zweet der onweerstaanbare verleiding gewoon nu al dichterbij komen. En face it: dat is waarvoor je naar een reality-tv-programma als ‘Temptation Island’ blijft kijken, liefste ramptoeristjes. Geniet ervan vanavond!

‘Temptation Island’ verschijnt vanaf 15 februari elke vrijdag om 20u35 op VIJF.

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content