Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Zo is het verboden om overdag te slapen en moeten ze hun duim opsteken naar de camera voor ze seks hebben.

Aan deze (strikte) regels moeten de ‘Big Brother’-kandidaten zich houden

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’ ging begin januari van start. Veertien kandidaten zitten momenteel opgesloten in een huis waar ze 100 dagen lang 24 uur op 24 gefilmd worden. Om alles vlot te laten verlopen, legde de productie wel enkele belangrijke regels vast.


Als je veertien mensen – zeven Belgen en zeven Nederlanders – die elkaar totaal niet kennen, opsluit in een huis zonder dat ze enig contact hebben met de buitenwereld, dan moet je om alles in goede banen te leiden wel enkele regels opstellen. De eerste ‘regel’ kent iedereen: je hebt geen privacy. Dat kan ook niet anders als elke beweging die de kandidaten maken, gevolgd wordt door meer dan honderd camera’s. Dat is dus meer een voorwaarde om mee te doen aan ‘Big Brother’, dan een echte regel.

Alcohol en middagdutjes


Waar de productie wél echt streng op is, is dat er absoluut geen contact mag zijn met de buitenwereld. De bewoners mogen niet op het internet surfen, dus dat betekent dat smartphones, tablets, laptops en dergelijke verboden zijn. Ze mogen ook niet de krant lezen, bellen of op gelijk welke andere manier communiceren met mensen buiten het ‘Big Brother’-huis.

Wie denkt tot 12 uur ’s middags in zijn/haar bed te liggen of een hele dag door van cocktails te sippen, is er ook aan voor de moeite. Het is verboden om voor 19u alcohol te drinken, tenzij dit specifiek is toegestaan door Big Brother. De bewoners mogen wel een deel van hun boodschappenbudget aan alcohol besteden, maar moeten het dus in de frigo laten staan tot aan de apero. Een middagdutje doen of tussendoor een uiltje knappen, is niet toegelaten, want in de regels staat expliciet dat er overdag niet mag geslapen worden. De kandidaten zijn ook verplicht om in de slaapkamer te slapen en nergens anders in huis. Wanneer de wekker ’s morgens afgaat, is volledig afhankelijk van Big Brother en kan dus van dag tot dag verschillen.

Geen geweld en duimpjes voor seks


Verder staat er in de huisregels dat het verboden is om geweld te gebruiken. Kandidaten mogen elkaar niet bedreigen, aanvallen of onaanvaardbaar gedrag vertonen tegenover andere bewoners én de kijkers thuis dat niet door de beugel kan of op een of andere manier beledigend is. Als twee bewoners van bil willen gaan, is dat uiteraard toegelaten, maar om problemen te vermijden, moeten ze beiden een duim opsteken naar de camera voor ze tussen de lakens duiken. Op die manier weet de productie dat beide partijen bewust instemmen om seksuele handelingen uit te voeren.

Verplicht nomineren


Bewoners mogen ook niet praten over het vorige seizoen. De productie wil de focus leggen op het nieuwe seizoen, met nieuwe bewoners en nieuwigheden. De kandidaten zijn verder zelf verantwoordelijk voor wat ze kunnen eten en drinken in het huis. Het budget hiervoor wordt bepaald door het Boodschappenspel. Met dit geld moeten ze doordacht dingen bestellen om zichzelf, maar ook bijvoorbeeld het huis en de tuin te onderhouden. Tot slot moet elke deelnemer wekelijks verplicht een medekandidaat nomineren voor een eliminatie. Op zichzelf stemmen mag niet. Bij de spelletjes bepaalt Big Brother wie de winnaar is. Die kan op die manier voordelen of beloningen opstrijken bij winst. Er zijn ook opdrachten die geld voor de groepspot kunnen opleveren en die wordt op het einde mee naar huis genomen door de eindwinnaar.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '