Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Mijn Restaurant
© VTM

Niet overal verloopt dat bezoek even vlot…

PREVIEW: twee bekende gezichten gaan undercover als recensenten in ‘Mijn Restaurant’

Dewy De Leeneer

De druk in ‘Mijn Restaurant’ wordt plots een stuk hoger. Vanaf nu serveren de vier duo’s niet één maar twee keer per dag: lunch én diner. Dubbel zoveel kansen om te scoren, maar ook dubbel zoveel kansen om de mist in te gaan. En dat laatste gebeurt meer dan eens tijdens de eerste lunchweek...

Terwijl de kandidaten denken dat het gewoon een drukke week wordt, weten zij niet dat er twee geheime recensenten rondsnuffelen in hun restaurants. Hun oordeel bepaalt wie de felbegeerde vrijstelling wint en dus ontsnapt aan de dreigende sluiting.

Lunch én diner in ‘Mijn Restaurant’

De verborgen proevers zijn geen kleintjes. Rasacteur Filip Peeters en topsommelier Trésor Vets gaan incognito tafelen. Filip studeerde af aan de kokschool, werkte in een tweesterrenzaak, kent elk restaurant in België en is lange tijd lang inspecteur geweest voor Gault&Millau. Zijn partner in crime, Trésor Vets, werkte zich op van afwasser tot hoofdsommelier bij sterrenzaak The Jane.

Mijn Restaurant
© VTM

Hun eerste stop: MYN in Genk. Olivier en Alessio willen het simpel houden met één menu voor iedereen. Maar hoewel er een viergangenmenu op de kaart staat, schrappen ze de kabeljauw om de druk weg te nemen. Filip en Trésor proberen toch een stukje vis te bemachtigen… Krijgen ze dat gedaan? En hoe smaakt de rest van het menu? Filip houdt geen blad voor de mond: ‘Wat ben ik nu aan het eten?!’

Personeelstekort in VONK

In VONK (Antwerpen) herhaalt de geschiedenis zich. Opnieuw laat personeel het afweten en net op dat moment zitten Filip en Trésor aan tafel. ‘Er is weinig communicatie tussen de zaal en de keuken’, klinkt het bij Trésor. En dat laat zich pijnlijk voelen wanneer de mannen hun dessert maar niet geserveerd krijgen…

In Lucien (Kortrijk) staat er hoog bezoek op het programma. Geen recensenten, wél de zus van Lucien, de opa van Aristide waar heel hun restaurant op is gebaseerd. ‘Het is tof om te zien hoe heel de familie zo betrokken is’, klinkt het bij Aristide. Maar de focus op zus Francine zorgt voor wat langere wachttijden aan de andere tafels...

Mijn Restaurant
© VTM

In datcha (Gent) lijkt het eindelijk de goede kant op te gaan. Ze zijn volboekt! Maar tien minuten voor de service valt de helft van de lichten uit. En alsof dat nog niet genoeg is, loopt de spanning in de keuken hoog op... Kunnen ze zich herpakken voor de recensenten aan tafel schuiven?

‘Mijn Restaurant’ is elke dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM en op VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '

Commerciële boodschap