Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

‘Ik zat backstage over te geven en herinner me niets meer van het optreden.’

PREVIEW: Portland openhartig over stress en angsten in ‘Liefde voor Muziek’

Deze week is het in ‘Liefde voor Muziek’ de beurt aan Portland om verrast te worden door hun mede-artiesten. Er wordt prachtig gezongen, er vloeien veel traantjes en er wordt heel openhartig gepraat over stress en de druk om te presteren.

Na het uitspitten van de repertoires van onder anderen Metejoor, Stef Bos en Daan is het deze week aan Portland. De artiesten raken duidelijk veel emotionele snaren gedurende de uitzending, want er vloeien veel traantjes.

De band bestond origineel uit Jente Pironet en Sarah Pepels, maar vlak voor de uitzending van ‘Liefde voor Muziek’ besloten ze een punt te zetten achter hun samenwerking. Jente zet Portland nu voort met Nina Kortekaas aan zijn zijde.

Licht in het donker

Jaap Reesema bijt de spits af met een nummer dat Sarah heel nauw aan het hart ligt: ‘Pearls’. ‘Dit nummer betekent zoveel voor mij. Ik heb het geschreven in een heel donkere periode en ik vind het mooi dat je er licht aan gaat geven. Ik zat in een dal met heel veel angsten’, vertelt Sarah.

Maar ook K3 laat een blijvende indruk achter wanneer ze vertellen dat ze ‘Pouring Rain’ zullen coveren, één van de eerste liedjes die Jente en Sarah ooit maakten. Daan kiest dit keer voor één van hun grootste hits: ‘Killer’s Mind’. Een lied dat hem duidelijk goed ligt, want hij probeert zo dicht mogelijk bij de originele versie te blijven. ‘De combinatie van het ijzige, koele en gedesinteresseerde vond ik heel intrigerend en ook de melodie pakt me helemaal.’

Günther Neefs kiest dan weer iets wat compleet buiten zijn comfortzone ligt en zingt het swingende ‘You Misread Me’. En ook dit keer zorgt Metejoor voor traantjes met zijn versie van ‘Aftermath’, wat gaat over de pijnlijke nasleep van een relatiebreuk. De traantjes stoppen nog niet met vloeien, want met ‘Ally Ally’ beroert Stef Bos iedereen nog een keer.

Stress en bescheidenheid

Portland zelf sluit af met een cover van ‘Weird Ways’ van Strand Of Oaks. Tijdens hun optreden op Rock Werchter in 2019, speelde Strand Of Oaks vlak na hen. Sindsdien speelde het duo tijdens elke soundcheck dit nummer om hen eraan te herinneren waar ze staan én stonden.

‘Rock Werchter was Jentes grote droom’, licht Sarah toe. Maar eens het zover was nam zijn stress het volledig over. Jente kreeg een black-out en wist even niet wat hem overkwam: ‘Ik zat backstage over te geven en herinner me niets meer van het optreden.’

Ook benadrukt hij nogmaals hoe belangrijk het is om bescheiden te blijven. ‘We mogen optreden voor zoveel mensen niet normaal beginnen vinden. We moeten onthouden hoe zot dat eigenlijk is!’

‘Liefde voor Muziek’ zie je elke dinsdag om 20u35 op VTM en VTMGO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '