Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

'Lucifer', 'Special', 'Selena', ¿Quién mató a Sara? en 'The Kominsky Method' krijgen allemaal nieuwe afleveringen in mei.

15 veelbelovende series en films die in mei op Netflix verschijnen

Terrasjes toe om tien uur? Ideaal, dan heb je achteraf nog tijd om een serietje te zien. Nachtuilen kunnen misschien zelfs een film verorberen. Netflix dropt in mei namelijk veel titels die je wil gezien hebben.


 

1. Selena: The Series – deel 2


Vanaf 4 mei.

In het tweede deel van de reeks over de vermoorde zangeres Selena Quintanilla, zien we haar op het moment dat haar carrière in een stroomversnelling komt. Selena werkt hard, maar wil ook beide voeten op de grond houden en er zijn voor haar familie. In dit deel wordt het personage van Yolanda Saldívar voorgesteld, als voorzitter van Selena’s fanclub. Jaren later vermoordt zij de zangeres.

Check de trailer.

2. The Sons of Sam: A Descent into Darkness


Vanaf 5 mei. 

De beruchte seriemoordenaar David Berkowitz werd in de jaren 70 gearresteerd voor de moord op zes New Yorkers. Berkowitz schreef destijds meerdere brieven aan kranten en de politie, ondertekend met ‘Son of Sam’ en mysterieuze symbolen. Maar werkte hij wel alleen, of waren er meerdere Sons of Sam? Schuilt er een satanische sekte achter het verhaal? Deze documentaireserie gaat op zoek naar de waarheid.

Check de trailer. 

3. Jupiter’s Legacy


Vanaf 7 mei. 

‘Jupiter’s Legacy’ volgt het verhaal van de eerste superhelden ter wereld, die hun krachten kregen in de jaren 30. Nu, negentig jaar later, zouden hun kinderen in hun voetsporen moeten treden, maar de vraag is of zij daar klaar voor zijn.

Check de trailer. 

4. Monster


Vanaf 7 mei. 

‘Monster’ is een aangrijpende film over de 17-jarige student Steven die door een domme fout terechtkomt in een juridisch systeem dat hem al veroordeelt voor zijn verhaal gehoord is.

Check de trailer.

5. Money, Explained


Vanaf 11 mei. 

De docuserie ‘Money, Explained’ neemt je mee in de wondere en vaak bedrieglijke wereld van geld en leert je alles over het mijnenveld dat geld beheren is.

Check de trailer. 

 

6. Oxygène


Vanaf 12 mei.

‘Oxygène’ is een sciencefiction-thriller van Alexandre Aja, de man die ons onder andere ‘The Hills Have Eyes’ bracht. De mooie Mélanie Laurent speelt een vrouw die zonder geheugen ontwaakt in een cryo-unit. De zuurstof raakt snel op, en om te overleven moet ze erachter komen wie ze is.

Check de trailer.

7. Dance of the 41


Vanaf 12 mei. 

‘Dance of the 41’ is een Mexicaanse film over een waargebeurd societyschandaal aan het begin van de twintigste eeuw. Een Mexicaans congreslid trouwt met de dochter van de president, maar blijft rondscharrelen met zijn mannelijke lover in een geheime club voor homoseksuelen. Op 17 november 1901 valt de politie binnen in de club.

Check de trailer.

8. Ferry


Vanaf 14 mei. 

In mei is de langverwachte prequel van ‘Underover’ eindelijk daar. De film toont het leven van de jonge Ferry Bouman voor Bob en Anouk hem te pakken kregen. We krijgen onder meer de eerste ontmoeting met Daniëlle te zien, en ook John is terug.

Check de trailer. 

9. The Woman in the Window


Vanaf 14 mei. 

In deze thriller speelt Amy Adams speelt een vrouw die geïsoleerd leeft door agorafobie, ofwel pleinvrees. Ze geraakt geobsedeerd door haar buren, die ze gadeslaat van achter haar raam. Wanneer ze getuige is van een brutale misdaad, wordt dit haar nieuwe obsessie.

Check de trailer.

10. I Am All Girls


Vanaf 14 mei. 

In deze Zuid-Afrikaanse thriller krijgt een politie-inspecteur een opmerkelijke band met een seriemoordenaar. Samen proberen ze een wereldwijd netwerk van kindersmokkelaars neer te halen.

Check de trailer.

11. ¿Quién mató a Sara? – seizoen 2


Vanaf 19 mei. 

In maart werd het eerste seizoen van de Mexicaanse thriller gelost, volgende maand is het vervolg er al. ‘Who Killed Sara?’ is een van dé Netflixreeksen van het moment. Tijd om snel het eerste seizoen te bingen dus, moest je dat nog niet gedaan hebben.

12. Special – seizoen 2


Vanaf 20 mei. 

Fans hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar na meer dan twee jaar is er dan toch een tweede seizoen van ‘Special’. De semi-autobiografische reeks gaat over Ryan, een homoseksuele jongen met een milde vorm van hersenverlamming. Het verhaal wordt hervat twee maanden na het moment waarop seizoen 1 eindigde. Seizoen 2 is meteen ook het einde van de reeks.

13. Army of the Dead


Vanaf 21 mei. 

‘Army of the Dead’ speelt zich af in Las Vegas na een zombie-uitbraak die de stad in puin heeft achtergelaten. Een groep huurlingen zet alles op het spel om in de quarantainezone te geraken en de grootste overval ooit te plegen. De film is van Zack Snyder, die onder meer ‘Aquaman’, ‘Suicide Squad’ en ‘Wonder Woman 1984’ maakte.

Check de trailer. 

14. Lucifer – seizoen 5, deel 2


Vanaf 28 mei. 

De Twitter-verantwoordelijken van Netflix kunnen het woord ‘Lucifer’ niet meer zien, want fans zaagden hen de oren van de kop over de nieuwe afleveringen van de reeks. Eind volgende maand zijn ze er eindelijk. Vermoedelijk zullen diezelfde fans begin juni al beginnen vragen naar het zesde seizoen. Dat wordt het allerlaatste.

15. The Kominsky Method – seizoen 3


Vanaf 28 mei. 

Mis je ‘Grace & Frankie’? Misschien kan ‘The Kominsky Method’ een tijdelijke vervanger zijn. De comedyreeks, die ondertussen aan z’n derde seizoen zit, volgt het verhaal van Sandy Kominsky, een vroegere acteur die even van het grote succes mocht proeven en nu werkt als acteercoach. Hij vormt een leuk duo met zijn beste vriend Norman, een beetje zoals Grace en Frankie. De reeks is van Chuck Lorre, de man achter ‘The Big Bang Theory’.

Extraatjes


Zoals elke maand voegt Netflix ook enkele oudere films toe aan zijn aanbod. In mei verschijnen onder meer de volgende toppers: ‘Forrest Gump’, ‘Fifty Shades of Grey’, ‘Pitch Perfect’, ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’, ‘Shark Tale’, ‘Girls Trip’ en ‘Penguins of Madagascar: The Movie’.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '