https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het had geen haar gescheeld of je tv-avondje werd niet ingeluid door het populaire 'ta dum'.

De bekende Netflixtune had bijna helemaal anders geklonken

‘Ta dum’, het is het geluid dat we iedere keer opnieuw horen als we een nieuwe Netflixserie of -film opzetten. Toch had het niet veel gescheeld of je had in de plaats van deze begintune een mekkerende geit gehoord.


Lon Bender is de geluidsontwerper van de wereldbekende starttune van Netflix. We zijn het geluidje ondertussen al zo gewend dat we automatisch een grote glimlach op ons gezicht krijgen als we het horen, want dat betekent dat het tijd is voor een avondje bingewatchen. Toch had het geen haar gescheeld of je tv-avondje werd niet ingeluid door het populaire ‘ta dum‘, maar door een mekkerende geit!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Trouwring


Todd Yellin, vice-president productinnovatie bij Netflix, verklapte dit grappige weetje in de podcast Twenty Thousand Hertz. Volgens Todd dacht Netflix naast het dier ook aan het geluid van bubbels onderwater. ‘Ik was fan van het geluid van een mekkerende geit’, vertelt Todd. ‘Het was grappig, eigenzinnig en onze versie van Leo de leeuw.’ Die laatste is de brullende leeuw die in beeld komt bij het begin van elke MGM-film.

Netflix deed uiteindelijk een rondvraag bij zijn kijkers en zij kozen voor ‘ta dum’, wat eigenlijk zijn oorsprong kent in Lon die met zijn trouwring op de zijkant van zijn nachtkastje klopte. Dat geluid werd aangevuld met een gitaar die achterwaarts speelde en dat akkoord heet ‘The Blossom’. Volgens het publiek klonk dit dramatisch, kort en als een begin. Zonder dat ze wisten dat de enquête voor Netflix was, zeiden ze dat het hen deed denken aan een film. Dat gaf uiteindelijk de doorslag. Dat en het feit dat Todds tienjarig dochtertje dit geluidsfragment ook het beste vond.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten