Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Anastasia Shuraeva via Pexels

Voorlopig lijken de maatregelen nog van land tot land te verschillen.

Zo zou Netflix ervoor zorgen dat jij geen account meer kan delen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het zit er al lang aan te komen, en nu zou het eindelijk weleens zover kunnen zijn. Netflix wil het delen van accounts buiten je eigen huishouden tegengaan. Ondertussen is bekend hoe ze van plan zijn om dat te doen.

Het ligt al jaren op tafel: Netflix wil ervoor zorgen dat gebruikers hun account niet meer kunnen delen met mensen die niet tot hun huishouden behoren. Zo loopt de streamingdienst namelijk heel wat inkomsten mis.

Ondertussen is ook bekend hoe Netflix het misbruik zou willen tegengaan. Dat zouden ze doen door apparaten te laten bevestigen. Voorlopig verschillen de aangekondigde maatregelen nog per regio. Al zal het vast niet lang duren voor het wereldwijd gelijk getrokken wordt. De strenge maatregelen die momenteel in onder andere Costa Rica uitgetest worden, zullen waarschijnlijk ook naar ons land komen.

Zo staat op de FAQ-pagina van Costa Rica te lezen dat toestellen minstens één keer per 31 dagen moeten inloggen op het wifinetwerk van het geregistreerde Netflixaccount en ook effectief moeten kijken. Netflix is daar momenteel ook een functie aan het uittesten om hun kijkers extra te laten betalen voor leden die niet onder één dak wonen, zodat de kost een beetje gedrukt wordt.

Apparaat bevestigen

Op de FAQ-pagina van België staan die disclaimers dan weer niet en zit het voorlopig een beetje anders in elkaar. Als Netflix misbruik vermoedt, zullen ze ook vragen om je apparaat te bevestigen. Dan stuurt de streamingdienst een link die een viercijferige code bevat naar de hoofdeigenaar van het account. Die moet binnen de vijftien minuten worden ingevoerd op het apparaat waarop de code is aangevraagd. Dan pas kan je Netflix op je apparaat kijken. Als de code verloopt, moet je een nieuwe aanvragen.

Maar als je regelmatig verbindt met het wifinetwerk waarop het geregistreerde Netflixaccount werkt, kan je de dienst blijven gebruiken. Wie dus op kot zit en een Netflixaccount met zijn/haar/hun ouders deelt, maar elk weekend naar huis gaat, zou normaal dus Netflix kunnen blijven kijken. Er is voorlopig ook geruststellend nieuws. Netflix brengt niet automatisch kosten in rekening als je je account deelt met iemand die niet bij je woont.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '