Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

'We dachten dat we iemand hadden, maar toen kwam Ncuti binnen en zijn auditie was gewoon werkelijk fantastisch', aldus de showrunner.

‘Sex Education’-ster Ncuti Gatwa (29) heeft hoofdrol te pakken in ‘Doctor Who’ 

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Aan alle ‘Doctor Who’- én ‘Sex Education’-fans: opgelet! Er is goed nieuws voor jullie, want Ncuti Gatwa heeft met een straffe auditie een hoofdrol te pakken gekregen in de sciencefictionserie van BBC. Dat maakt hem de eerste acteur van kleur die fulltime de rol als Time Lord op zich mag nemen. Spannend!

Ncuti Gatwa, ook wel bekend als Eric in de Netflixserie ‘Sex Education’, is gepromoveerd tot tijdsreiziger! De Schotse acteur mag de rol van The Doctor op zich nemen in de populaire Britse serie ‘Doctor Who’. Zo neemt hij de rol van de 39-jarige Jodie Whittaker over, de eerste vrouwelijke actrice voor de hoofdrol. Gatwa is de veertiende opvolger, en maakt hem ook ineens de eerste persoon van kleur die zich Time Lord mag noemen in de show.

Fantastische auditie

Ncuti Gatwa was naar verluidt al jarenlang fan van de serie. Om nu de hoofdrol te kunnen spelen, is dan ook fantastisch nieuws voor hem. In een persbericht laat hij dan ook weten ‘vereerd, enthousiast en een beetje bang‘ te zijn. ‘Deze rol en show betekenen zoveel voor zoveel mensen in de hele wereld, inclusief mijzelf, en iedere extreem getalenteerde voorganger van mij heeft die verantwoordelijkheid met uiterste zorg op zich genomen’, aldus Ncuti. We kunnen de jonge acteur alleen maar toejuichen.

Volgens Het Laatste Nieuws was het zijn straffe auditie die maakte dat hij de hoofdrol kreeg. Dat liet Russell T. Davies, showrunner van ‘Doctor Who’, uitschijnen: ‘Zijn auditie was de allerlaatste. We dachten dat we iemand hadden, maar toen kwam Ncuti binnen en zijn auditie was gewoon werkelijk fantastisch.

Wanneer de serie te zien zal zijn, is nog onduidelijk. Maar we houden onze ogen en oren open voor meer nieuws!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '