Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Mijn Restaurant
© VTM

Herken jij de unieke panden? 😉

Van Antwerpen tot Kortrijk: hier openen de nieuwe ‘Mijn Restaurant’-zaken

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Vanaf dinsdag 28 oktober is het zover: ‘Mijn Restaurant’ maakt haar comeback en zet de goesting voor ondernemen én koken opnieuw op de kaart. Wil jij graag de voetjes onder tafel schuiven in één van de restaurants? Dan trek je best naar één van deze vier Vlaamse steden.

Als enthousiaste foodie en gastheer neemt ​ Wim Opbrouck de vier ambitieuze duo’s mee op een culinaire reis vol stress, smaak en spanning. Aan zijn zijde: ondernemer Marc Coucke, sterrenchef Marcelo Ballardin, patissier Sarah Renson en gastvrouw-sommelier Shannah Zeebroek. Een topjury met een neus voor kwaliteit. Zij nemen elk idee, elk gerecht en elke beslissing scherp onder de loep. Maar op welke vier locaties zullen de duo’s moeten kokkerellen? Aanschouw hieronder de vier unieke ‘Mijn Restaurant’-panden in Kortrijk, Gent, Genk en Antwerpen.

Kortrijk

Dit beschermd erfgoedpand in het centrum van Kortrijk straalt charme en authenticiteit uit. Het gebouw werd in 1765 gekocht door priester-filantroop Jozef Van Dale en diende later als moederhuis van de Broeders van Dale. Recent was het de thuisbasis van horecazaken als Byttebier en La Cantine.

Antwerpen

Een pand met een eeuwenoud verhaal, toegankelijk via een majestueuze poort met het embleem van de “Gulde Schoen”. Door de eeuwen heen diende het als klooster, woonst van een antiquiteitenhandelaar en recentelijk als high-end broodjeszaak. Nu wacht het op een nieuwe culinaire bestemming. Gelegen in de schaduw van de kathedraal, tussen boetiekjes en cafés, is dit de ultieme plek om Antwerpen te veroveren als nieuwe culinaire hotspot.

Gent

De Tondelierwijk in Gent symboliseert transformatie: van vervuilde gasfabriek tot duurzaam stadspark. Het pand ligt te midden van gerestaureerde gashouders – de enige twee die Vlaanderen nog rijk is – en ademt vooruitgang en creativiteit. Een locatie die perfect past bij een duurzame en innovatieve visie op horeca, waar jong talent kan laten zien wat het in huis heeft.

Genk

In Genk pronkt een architecturaal pareltje van de Franse toparchitect Claude Vasconi. Met enorme glazen wanden, een opvallende kubusvorm en een panoramisch uitzicht over het Stadsplein, is dit het kloppende hart van de stad. Een plek die vernieuwing en ambitie uitstraalt – net als de kandidaten die hier hun culinaire droom najagen.

‘Mijn Restaurant’ is vanaf dinsdag 28 oktober te zien bij VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '

Commerciële boodschap