De duo’s koken in de eerste aflevering van ‘Mijn Restaurant’ meteen voor de jury. Het bezoek in Gent loopt echter niet van een leien dakje, zo blijkt uit een preview. De jury krijgt hun dessert met enkele onaangename extra’s…
Vanaf dinsdag 28 oktober krijgen vier ambitieuze duo’s de kans om een leeg pand om te toveren tot een succesvolle horecazaak. Wie tot het einde standhoudt en de jury weet te overtuigen met een ijzersterk concept, creativiteit en vakmanschap, wint 40.000 euro en een jaar lang horecacoaching.
Met de sleutels in de hand ontdekken de duo’s hun pand: nog leeg, maar vol belofte. Hier zal hun droom vorm krijgen óf uit elkaar spatten. In Antwerpen willen Jonas en Maarten gaan voor de winst. ‘What the fuck! Dit is onze natte droom’, klinkt het. Ook Alessio en Olivier lopen over van enthousiasme: ‘We lachen nu nog, ik hoop dat we nog veel mogen lachen’, luidt het. “Misschien van miserie, maar we gaan er het beste van maken.”

Van Genk naar Gent, waar Ruslan en Lauranne hun pand zien tegenover het Tondelierpark: ‘Dat park, die moestuin en dikke view! Dit wordt onze nieuwe thuis. Horeca is de dopaminekick van je leven!’ En in Kortrijk zijn lovebirds Charlotte en Aristide meteen verkocht: ‘Dit pand is exact wat we wilden! Prachtig met die balken en open haard.’
Eerste opdracht
Nog voor ze goed en wel geland zijn, schotelt Wim Opbrouck de kandidaten al een flinke opdracht voor. Voor het oog van de kritische jury – ondernemer Marc Coucke, sterrenchef Marcelo Ballardin, patissier Sarah Renson en gastvrouw-sommelier Shannah Zeebroek – moeten de duo’s een hoofdgerecht en dessert serveren dat niet alleen super lekker is, maar ook fluistert: ‘Dit zijn wij!’. Iedere geur, kleur en smaak moet de identiteit van het restaurant uitdragen.

In Gent scheppen Ruslan en Lauranne hoge verwachtingen met de belofte van een ‘vegan tiramisu’. Tot Marcelo een verrassende ontdekking doet in zijn dessert... ‘Er stond een wormpje te dansen op mijn vork! Moet ik nog eten?’, zegt Marcelo. ‘Het is niet omdat ze hun braambessen zelf plukken dat ze die niet moeten wassen’, vult Marc aan.
Kijk vanaf dinsdag 28 oktober naar het nieuwe seizoen van ‘Mijn Restaurant’ bij VTM en op VTM GO.
Lees ook: