Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

VTM zendt vanavond de eerste aflevering van deze topreeks uit.

Matteo Simoni vertelt waarom je zéker naar ‘De Bende van Jan de Lichte’ moet kijken

Herlinde Matthys

‘De Bende van Jan de Lichte’ verscheen vorig jaar al op Streamz, maar vanaf vanavond kan je de topreeks ook bekijken op VTM. Matteo Simoni speelt de hoofdrol en overtuigt kijkend Vlaanderen om deze serie een kans te geven.

De Bende van Jan de Lichte‘ ging in 2018 al in première, maar pas in 2020 konden we het resultaat bewonderen op Streamz en vanaf vanavond kan iedereen Matteo Simoni en de rest van de topcast zien schitteren op VTM. De tiendelige dramareeks is gebaseerd op de gelijknamige historische roman van Louis Paul Boon. Jan de Lichte is een sympathieke boef die voor rechtvaardigheid en vrijheid strijdt en al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt.

Indrukwekkende cast

In ‘De Bende van Jan de Lichte’ worden we meegenomen naar het Vlaanderen van de 18e eeuw dat bezet is door de Fransen en de Oostenrijkers. Jan de Lichte (Matteo Simoni), die in de buurt van Aalst de strijd aangaat met de bezetters, gaat gedreven door armoede over tot diefstallen, overvallen en uiteindelijk ook moord.

Matteo krijgt het gezelschap van een indrukwekkende cast met onder meer Stef Aerts als Tincke, de kompaan en de leider van de roversbende waar Jan de Lichte in terecht komt. Ook Tom Van Dyck (Baru), Anemone Valcke (De Schoen), Iwein Segers (Vagenende), Dirk Roofthooft (Burgemeester Coffijn), Charlotte Timmers (Héloise), Rik Verheye (Nicolai Van Gelderhode), Bruno Vanden Broecke (Benoit Van Gelderhode), Ruth Beeckmans (Judoca) en Jeroen Perceval (De Schele) hebben een rol.

Geweld, seks en vetzakkerij

Als dit alles je nog niet genoeg weet te overtuigen, dan doet hoofdrolspeler Matteo Simoni nog een laatste poging om ervoor te zorgen dat je vanavond gezellig in de zetel wil kruipen om de eerste aflevering van deze topreeks te bekijken. ‘Als mensen zin hebben om even deze tijd te vergeten en in een wereld te duiken van vetzakkerij, schurken, bandieten, seks, geweld, paardenstunts en nog veel meer dan moet je zeker kijken’, aldus Matteo.

Je kan vanaf vanavond, 17 oktober, elke zondag om 21u kijken naar een nieuwe aflevering van ‘De Bende van Jan de Lichte’ op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '