https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Voortaan vertegenwoordig je niet alleen jezelf, maar alle zwarte meisjes ter wereld.'

TRAILER: in ‘King Richard’ speelt Will Smith de vader van Serena en Venus Williams

Herlinde Matthys

Will Smith vertolkt in ‘King Richard’ de rol van Richard Williams, de papa van Serena en Venus Williams. In de biografische film zien we hoe de man zonder enige ervaring grote tennissterren maakt van zijn twee dochters. De trailer toont ons dat de film enorm veel maatschappelijke betekenis heeft. Kippenvel verzekerd! 

Een film met Will Smith is meestal een must-see. De acteur kan werkelijk àlle rollen aan. Van knotsgek in ‘Hancock’ over bloedserieus in ‘The Pursuit of Happyness’ tot overdreven hilarisch in ‘Bad Boys’. Voor zijn nieuwste rol als Richard Williams in ‘King Richard’ haalt hij opnieuw al zijn troeven boven, want de film zal niet enkel een glimlach op je gezicht toveren, maar ook voor de nodige waterlanders zorgen.

Sterke familieband


‘King Richard’ vertelt het verhaal van Richard, de papa en mentor van de wereldbekende tennissterren Venus en Serena Williams. Zijn harde werk en het feit dat hij zich niets aantrok van de mening van anderen zorgden ervoor dat zijn dochters jaren later respectievelijk zeven en drieëntwintig Grand Slam-titels op hun naam hebben staan en in het rijtje van de grootste atleten aller tijden thuishoren.

Richard en zijn gezin groeien op in de arme wijk Compton. Hij wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zijn dochters een ander leven kunnen leiden en werkt zelfs al voor hun geboorte aan hun rooskleurige toekomst. Het pad naar succes is er eentje met heel wat hobbels en de meisjes moeten over een ongezien doorzettingsvermogen bezitten om het vol te houden. Wat helpt, is de hechte band die de familie Williams heeft en het feit dat ze altijd en overal op elkaar kunnen rekenen.

Wijze woorden


De trailer toont ons hoe wat Serena en Venus verwezenlijkten niet enkel hun leven veranderde, maar dat van alle zwarte vrouwen. De wijze woorden van Will Smith of beter gezegd Richard Williams zijn niet enkel goeie oneliners, het zijn zinnen die overlopen van de maatschappelijke betekenis. Denk maar aan: ‘U zegt dat we ze streng opvoeden? Dat doen we ook. Het is onze plicht ze van de straat te houden’, ‘Voortaan vertegenwoordig je niet alleen jezelf, maar alle zwarte meisjes ter wereld’ en ‘Er is niets gevaarlijkers ter wereld dan een vrouw die nadenkt. Ze is tot alles in staat’.

Indrukwekkende cast


Naast Will Smith als papa Richard zien we in de hoofdrollen nog Aunjanue Ellis (‘If Beale Street Could Talk’ en ‘Quantico’) als mama Oracene ‘Brandi’ Williams, Saniyya Sidney (‘Hidden Figures’ en ‘Fences’) als Venus Williams, Demi Singleton (‘Godfather of Harlem’) als Serena Williams, Tony Goldwyn (‘Divergent’) als coach Paul Cohen en Jon Bernthal (‘Ford v Ferrari’) als coach Rick Macci. Verder spelen ook Andy Bean (‘IT Chapter Two’), Kevin Dunn (‘Transformers’-films) en Craig Tate (‘Greyhound’) mee. Zach Baylin schreef het script voor de film en Reinaldo Marcus Green (‘Monsters and Men’) is de regisseur van dienst. Zowel Serena als Venus waren een van de uitvoerende producenten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

‘King Richard’ speelt vanaf 1 december in de bioscoop.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content