Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Streamz/Netflix/VTM

En de nieuwe reeks van de makers van 'La casa de papel' verschijnt vrijdag op Netflix!

De kijktips van de week: Vlaamse sciencefiction, de verjaardag van de aanslagen en ‘De Mol’

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


En toen was het stil


Zondag is het vijf jaar geleden dat ons land opgeschrikt werd door terroristische aanslagen in Brussel. Fotografe Lieve Blancquaert en regisseur Nathalie Basteyns (bekend van onder andere ‘Beau Séjour’) brengen de verhalen van Vlamingen die erbij waren op die trieste dag.

Vanavond om 20u40 op Eén. 

© Eén

De vuilste jobs van Vlaanderen


It’s a dirty job, but someone has got to do it. We zeggen het allemaal weleens met ironie, maar de mensen in dit programma menen het. In de eerste aflevering van ‘De vuilste jobs van Vlaanderen’ worden cleaners Annelies en Tim ingeschakeld om een huisje na twee jaar leegstand op te ruimen en schoon te maken, zodat het verkocht kan worden. Wat ze daarbinnen aantreffen tart alle verbeelding.

Vanavond om 22u30 op VTM 2. 

© VTM 2

Déjà-Vu


‘Déjà-Vu’ is de volgende Streamz Original waar de Vlaamse streamingdienst mee uitpakt. Het is een drama- en sciencefictionreeks over Flo (Natali Broods), een drukbezette carrièrevrouw met een eigen radioshow en twee tienerkinderen. Wanneer Flo’s dochter Lou (Xenia Borremans) uit het leven stapt, krijgt Flo de kans om terug te keren naar een maand voor haar overlijden. De vraag is of ze nog iets kan veranderen.

Vanaf vandaag op Streamz. 

© Toon Aerts voor Streamz

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal


Weet je nog hoe ‘Full House’-actrice Lori Loughlin en ‘Desperate Housewives’-actrice Felicity Hoffman erop betrapt werden veel geld te hebben betaald opdat hun dochters toegelaten zouden worden tot een goede universiteit? Nee? Wel, dan weet je ‘t na het bekijken van deze documentaire wel. Het enorme schandaal werd in een film gegoten door de man die ook de docu over ‘Fyre Festival’ maakte voor Netflix. Dat wordt sappig!

Vanaf woensdag op Netflix. 

© Netflix

Flikken BXL


Eric Goens, de televisiemaker die zich eerder al in het heetst van de strijd waagde voor ‘Niveau 4’ , gaat opnieuw op pad met de politie. Deze keer geeft hij een inkijk in het grootste en meest controversiële politiekorps van ons land: zone Brussel-Hoofdstad Elsene.

Donderdag om 21u55 op VTM. 

© VTM

22/03: Wij Waren Daar


Op 22 maart 2016 zouden de zesdejaars van het Sint-Ritacollege in Kontich op eindejaarsreis naar Rome vertrekken. Vlak voor hun vertrek op Zaventem kwamen twee bommen tot ontploffing in de vertrekhal. Twee leerlingen, Jaap Van Veen en Tim Tielemans, die ondertussen school liepen aan het Ritcs, goten hun verhaal in een fictiereeks.

Vanaf donderdag op VTM GO en zaterdag om 22u op VTM.

© VTM

Sky Rojo


In ‘Sky Rojo’ vluchten Coral, Wendy en Gina weg uit de stripclub waar ze werken. Hun pooier Romeo en zijn handlangers zitten achter hen aan. De reeks is van de hand van Álex Pina en Esther Martínez Lobato, het duo achter ‘La casa de papel’ en ‘The Pier’.

Vanaf vrijdag op Netflix. 

© Netflix

The Falcon and the Winter Soldier


Anthony Mackie en Sebastian Stan spelen Sam Wilson en Bucky Barnes, twee helden die samenkwamen in de laatste momenten van de film ‘Avengers: Endgame’. In deze Marvel-serie gaan de twee samen op een wereldwijd avontuur dat hun krachten test, en hun geduld. Hun grappige dynamiek weet ongetwijfeld weer te entertainen.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Marvel

Superbad


‘Superbad’ is een coming-of-age-komedie uit 2007 die je gewoon moet gezien hebben. Denk ‘American Pie’, maar dan beter. In de film zie je heel wat populaire acteurs aan het begin van hun carrière, zoals Seth Rogen, Jonah Hill en Emma Stone.

Vrijdag om 22u25 op VTM 3.

© Columbia Pictures

Gone Girl


Ben Affleck en Rosamund Pike vertolken de grandioze hoofdrollen in de verfilming van Gillian Flynns gelijknamige boek door de geweldige David Fincher. De thriller begint met de mysterieuze verdwijning van Amy Dunne, de vrouw van Nick Dunne. Het lijkt er even op dat Nick zijn vrouw vermoordde, maar snel blijkt dat niets is wat het lijkt. De film en acteurs werden in 2014 genomineerd voor verschillende grote prijzen.

Zaterdag om 20u30 op Play5.

© 20th Century Fox

De Mol


Zondag wordt opnieuw de dag van de dilemma’s door de komst van ‘De Mol. Al is er eigenlijk maar een juiste beslissing als je wordt gedwongen te kiezen tussen ‘De Mol’ en ‘Blind Getrouwd’: ‘De Mol’ móét je gewoon in real time kijken, want de kans op spoilers is te groot. Wij zitten zondag om 19u55 klaar!

Zondag om 19u55 op Play 4. 

© Play4

Lees ook: 


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '