Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Het nieuwe seizoen is vanaf morgen wekelijks te zien op Play4!

Deze 10 kandidaten wagen hun kans in ‘Bake Off Vlaanderen’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

‘Bake Off Vlaanderen’ komt voor het vijfde jaar terug! Het nieuwe seizoen is vanaf morgen wekelijks te zien op Play4. De tent strijkt dit keer neer in de tuin van het Rubenskasteel in Elewijt. Dit zijn alvast de tien kandidaten die hun kans wagen op de titel van beste bakker van Vlaanderen.

Hanne (29)

Hanne (29)

Hanne (29)

De West-Vlaamse Hanne is kindertandarts en bleef na haar studies hangen in Leuven waar ze samenwoont met haar vriend Wannes. Ze noemt zichzelf allesbehalve competitief, maar wil vooral genieten, haar eigen grenzen verleggen maar altijd met realistische doelen. Al legt ze de lat wel bewust op haalbare hoogte voor zichzelf, zodat ze zeker is dat het lukt.

Céline (31)

Céline (31)

Céline (31)

Business process specialist bij een internationale distributeur van keukenartikelen Céline woont in Mariakerke met haar vriend Robin en kinderen Max (4) en Issa (2). Haar papa werd geboren in Sierra Leone. Céline bakt al zo lang ze het zich kan herinneren, en volgde zelfs een avondopleiding hulpkok. Nu is ze een gedreven hobbybakker die haar liefde voor bakken ‘tegenwoordig eerder een obsessie’ noemt. Céline legt de lat hoog voor zichzelf, waardoor ze twee jaar geleden tegen haar eigen grenzen botste, maar nu staat ze er weer.

Jimmy (45)

Jimmy (45)

Jimmy (45)

Verkoper van papierwaren Jimmy woont in Schuiferskapelle samen met vriend Nico, met wie hij al 17 jaar samen is. Hij werd als saunameester Nederlands en Belgisch kampioen. Mensen laten wegdromen, is waar Jimmy het voor doet. Ook als hij bakt. Meedoen aan ‘Bake Off’ is niet alleen een manier om zichzelf te bewijzen, het is ook een eerbetoon aan zijn zus, die vorig jaar uit het leven stapte.

Katrien (48)

Katrien (48)

Katrien (48)

Katrien uit Oudenaarde en heeft drie kinderen. Ze werkt in Ronse, deels op een internaat en deels op het landbouwbedrijf van haar man, waar ze zich over de pasgeboren kalfjes ontfermt. Schattig! Hoe druk ze het ook heeft: bakken is een echte passie die ze anderhalf jaar geleden ontdekte en waarvoor ze maar graag tijd maakt. Meedoen aan ‘Bake Off’ is compleet uit haar comfortzone, maar na jaren hard werken en zorgen voor haar gezin is dit iets wat ze helemaal voor zichzelf doet.

Stephanie (22)

Stephanie (22)

Stephanie (22)

Stephanie, de jongste deelnemer, studeert architectuur en is al vijf jaar samen met haar high school sweetheart Lars. Bakken zit in haar bloed: elk familiefeest wordt afgesloten met een gigantisch dessertbuffet. Ze is een echte positivo én een perfectionist in alles wat ze doet. Als superfan van ‘Bake Off’ is haar plaats in de tent een droom die uitkomt.

Werner (49)

Werner (49)

Werner (49)

Kempenaar Werner uit Vosselaar is verkoper van zonneweringen. Na zijn uren komt hij thuis bij zijn nieuw-samengesteld gezin dat bestaat uit zijn twee eigen zonen, vriendin Ann en haar twee kinderen. Op zijn dertiende ontstond Werners passie voor bakken toen hij een pannenkoekentaart bakte. Daarnaast heeft hij een passie voor voetbal. Werner is dan ook niet vies van wat competitie en zal er alles aan doen om in ‘Bake Off’ punten te scoren.

Vincenza (37)

Vincenza (37)

Vincenza (37)

Vincenza ‘Enza’ heeft Siciliaanse roots en woont met haar man en kinderen in Koersel. Ook in alles wat Enza kookt of bakt – lees: spectaculaire creaties – speelt haar liefde voor de traditionele Siciliaanse keuken een grote rol. Twee jaar geleden leek ‘Bake Off’ nog een onbereikbare droom, want Enza kreeg borstkanker en zette alles on hold. Tot ze besefte dat bakken haar blij maakte, en kracht kon geven. Ze besliste om de knop om te draaien en begon terug met bakken.

Silke (30)

Silke (30)

Silke (30)

Silke uit Hoeselt geeft les in het beroepsonderwijs en is al acht jaar samen met haar vriendin, met wie ze een hondje To en poes Kleine heeft. Silke erfde haar passie voor bakken van haar oma, die leerde haar bakken op grootmoeders wijze. Silke volgde daarnaast nog een online cursus bakken, omdat haar fijne motoriek nog wat training kon gebruiken. Naast een passie voor bakken, spendeert ze ook elk weekend in de Chiro, waar ze de naam ‘misbaksil’ kreeg. Silke weet dat fijne afwerking wel eens een valkuil zou kunnen zijn, maar ze gaat ervoor!

Halima (29)

Halima (29)

Halima (29)

Customer care specialist bij telecombedrijf ‘Out Of Office’ Halima is getrouwd en heeft twee kindjes: Safouane en Noor. Ze werd geboren in Algerije, maar kwam samen met haar mama op jonge leeftijd naar België. Haar biologische papa heeft ze nooit gekend, omdat die stierf tijdens de zwangerschap van haar mama. Voor Halima is haar geloof erg belangrijk en ze draagt sinds haar vijftiende een hoofddoek. Ze wil met haar deelname anderen inspireren door te laten zien dat je als vrouw in de Islamitische gemeenschap je talent moet durven tonen. Halima bakt vrij klassiek en houdt van de zoete smaken die typisch zijn voor haar cultuur.

Thibaut (26)

Thibaut (26)

Thibaut (26)

Thibaut uit Brugge woont samen met zijn vriend Nick in Gentbrugge. Hij werkt als boekhouder en heeft naast een passie voor ballet ook een liefde voor bakken. Als kind stond hij met zijn mama in de keuken en tot op vandaag is zij zijn jury als er moet geproefd worden. Bakken is voor Thibaut ‘yoga met calorieën’, een manier om rustig te worden en even van de wereld te verdwijnen. Hij probeert vooral te experimenteren met afwerking en nieuwe smaakcombinaties. Hij droomt van een carrière als professioneel bakker.

‘Bake Off Vlaanderen’ is vanaf 27 oktober wekelijks op woensdag om 20u35 te zien op Play4. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '