https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'"I Feel Pretty" schudt je door elkaar en doet je inzien dat je er mag zijn. Hij vertelt je: "Hé, jij bent meer dan oké!"'

‘”I Feel Pretty” is een feelgoodfilm in de letterlijke zin van het woord. Je voelt je écht beter’

Robine van Tilburg

Amy Schumer doet haar naam als rolmodel nog maar eens eer aan in haar jongste film ‘I Feel Pretty’. Héél erg schuddebuiken hebben we niet gedaan, maar we staken er wel wat van op.


‘I Feel Pretty’ vertelt het verhaal van Renee Bennett, een doorsnee vrouw met een doorsnee kantoorjobje in een make-upbedrijf. Renee is doorgaans niet al te zelfzeker. Maar dan stoot ze haar hoofd tijdens de spinningles. Daardoor verandert haar zelfbeeld drastisch. In plaats van een onopvallende vrouw die worstelt met haar onzekerheid, ziet ze zichzelf plots als de prachtigste en meest zelfverzekerde persoon ter wereld. Met deze nieuwe versie van zichzelf is ze vastbesloten om alles uit het leven te halen. Niets kan haar nog tegenhouden. Maar wat gebeurt er wanneer ze erachter komt dat haar uiterlijk nooit veranderd is?

‘I Feel Pretty’ is een échte feelgoodfilm. En dan bedoelen we niet zo’n dertien-in-een-dozijnfilm waarna je min of meer tevreden bent omdat je je even oppervlakkig hebt weten te vermaken. ‘I Feel Pretty’ is een feelgoodfilm in de letterlijke zin van het woord. Je voelt jezelf écht beter wanneer je de zaal verlaat. En dat heb je dan volledig te danken aan Amy Schumers vertolking van Renee Bennett.

We gaan niet liegen. De verhaallijn die aan de basis ligt van ‘I Feel Pretty’ heeft jammer genoeg iets weg van een simpele, semi-onboeiende romantische komedie waarbij een man verliefd wordt op een vrouw met een eigen karakter. Op dat vlak was de film bijzonder voorspelbaar en niet echt verrassend. Wij focussen ons liever op Renee Bennetts leerproces en het belachelijk belangrijke onderwerp bodypositivity dat daarbij aangekaart wordt.

Die eerder figuurlijke mokerslag ís tegenwoordig nodig voor vrouwen om hen te doen inzien dat ze een vertekend zelfbeeld hebben.


Voor zijn release kreeg de film – zo gaat dat wel vaker bij (te) kritische mensen – heel wat commentaar over zich heen. Kan een vrouw zich enkel beter in haar vel voelen als ze een serieuze oplawaai tegen haar hoofd kreeg? Van metaforen lijken velen onder die critici nog niet gehoord te hebben. Die eerder figuurlijke mokerslag ís tegenwoordig nodig voor vrouwen om hen te doen inzien dat ze een vertekend zelfbeeld hebben. Om hen te doen inzien dat iedereen prachtig is. Dat iedereen mankementjes heeft. En dat die mankementjes mooi zijn, elk op hun eigen manier. ‘I Feel Pretty’ schudt je door elkaar en doet je inzien dat je er mag zijn. Hij vertelt je: ‘Hé, jij bent meer dan oké!’

We geven toe dat we ons na de film niet bij elkaar moesten rapen door de ontelbare lachbuien alvorens weer zu hause te keren, iets wat allicht wel een van de doelen van de film was. Wél deed hij ons nadenken over hoe we naar onszelf kijken. En hoe we gerust een tikkel zelfverzekerder mogen zijn. Een verworvenheid die je van een film die het banale etiket ‘komedie’ opgekleefd krijgt, allesbehalve zou verwachten.

We freaking love Michelle Williams, maar de eerlijkheid gebiedt ons toe te geven dat onze nekharen pal overeind kwamen te staan telkens Michelle met haar gemaakt piepstemmetje aan het woord was. Avery LeClaire is een bijzonder atypisch rolletje voor Michelle dat duidelijk ver buiten haar comfortzone lag. We vermoeden dat het de bedoeling was dat de ganse zaal het op zijn heupen kreeg van Avery, maar dan nog wisten we haar niet helemaal te appreciëren.

Bref: we hebben onszelf zeker enkele keren betrapt op een ongecontroleerd lachje, maar als je je echt een ongeluk wil lachen, is ‘I Feel Pretty’ allicht niet jouw go-to-film. Voel je je even niet zo lekker in je vel (who doesn’t?), dan is Renee Bennett zonder twijfel your girl! Wij staken er absoluut wat van op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees hier ons interview met Amy Schumer herself. ‘I Feel Pretty’ is nu te bewonderen in de bioscoop.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content