Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Game of Thrones' evenaren wordt moeilijk, maar deze series kunnen je misschien wel uit het zwarte gat trekken.

‘Game of Thrones’-dip? 9 series om je op te storten in deze trieste tijden

Winter is officially over en dat maakt velen triest. Volgens experten is de Post Series Dip, het zogenaamde zwarte gat na het einde van een serie, dan ook echt een ding. Niet getreurd, wij helpen fans van ‘Game of Thrones’ over het grootste liefdesverdriet heen met enkele potentiële nieuwe lovers. Swipen maar!


‘The Last Kingdom’


Een gelijkwaardige vervanger voor ‘Game of Thrones’ ga je gewoon niet vinden. Daar leg je je best bij neer. Maar wil je in de sfeer van Westeros blijven, dan is ‘The Last Kingdom’ de ideale keuze. Langharige mannen gedrapeerd in dierenhuiden, geweld, woestenij, intriges, seks en dat allemaal in een middeleeuws sfeertje: deze reeks is zowat de budgetvriendelijke versie van ‘Game of Thrones’. ‘GoT’ van den Aldi, om het een beetje gemeen te zeggen, maar wel met een érg knappe hoofdrolspeler. Geloof ons: Jon Snow is zo vergeten.

Op Netflix vind je twee seizoenen van ‘The Last Kingdom’, goed voor 16 afleveringen. In november zou het derde seizoen verschijnen.

© Netflix

‘Frontier’


Met ‘Frontier’ blijf je eveneens in de sfeer van je favoriete serie, vooral dan omdat de hoofdrolspeler je bekend zal voorkomen. Jason Momoa deed dan wel maar twee seizoenen mee in ‘Game of Thrones’ als Khal Drogo, zijn personage (of beter gezegd: diens borstkas) maakte wel indruk. In ‘Frontier’ speelt de knappe acteur een meedogenloze pelsjager in het Canada van de achttiende eeuw die met ondernemers vecht om de heerschappij over de bonthandel.

Op Netflix vind je drie seizoenen van ‘Frontier’, goed voor 18 afleveringen.

© Netflix

‘Outlander’


Net als ‘Game of Thrones’ is ‘Outlander’ de verfilming van een fantasyboekenreeks. De series worden dan ook vaak in één adem genoemd, en niet alleen omdat hoofdrolspeler Sam Heughan maar liefst zeven keer auditie deed voor ‘Game of Thrones’ en nooit gekozen werd. De strijd tussen culturen, het middeleeuwse kader, het fantasy-element, de intriges en het liefdesverhaal als rode draad zijn de grootste gelijkenissen tussen de twee reeksen. Voor de marketing van ‘Outlander’ werden zelfs ludieke verwijzingen als ‘Forget winter, spring is coming’ en ‘Let the games begin’ gebruikt.

Op Netflix vind je drie seizoenen van ‘Outlander’, goed voor 39 afleveringen.

© Netflix

‘Peaky Blinders’


Geen lange haren en dierenhuiden hier, wel strakke maatpakken en fancy petten. Maar enkele gezichten onder die petten zou je wel kunnen herkennen als ‘GoT’-fan. Locke (Noah Taylor), Doran Martell (Alexander Siddig), en de Night King (Richard Brake) doen allemaal mee in ‘Peaky Blinders’. De bloederige gevechten, intriges en politieke power plays in de serie over Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen, doen eveneens denken je favo serie. Kortom: ‘Game of Thrones’ zonder draken en met een betere fashion taste.

De vier seizoenen van ‘Peaky Blinders’ zijn terug te vinden op Netflix, goed voor 24 afleveringen van telkens een uur. Dit jaar nog zou er een vijfde seizoen uitkomen.

© Netflix

 

‘The Handmaid’s Tale’


Sterke vrouwelijke hoofdpersonages was waar ‘Game of Thrones’ voor stond – of dat was toch het geval voor die verschrikkelijke voorlaatste aflevering. Zo ook in ‘The Handmaid’s Tale’. Verder valt de reeks niet te vergelijken met ‘GoT’, buiten het feit dat het beide series zijn die je gewoonweg gezien móét hebben.  De acht Emmy Awards en twee Golden Globes die ‘The Handmaid’s Tale’ won, zijn daar het grootste bewijs van.

Er zijn twee seizoenen van ‘The Handmaid’s Tale’ uit, die beiden uitgezonden zijn op Canvas. Op 5 juni verschijnt het derde seizoen.

© Hulu

‘The Crown’


Een sterk vrouwelijk hoofdpersonage en een troon: meer gelijkenissen hebben we niet nodig, toch? Het verhaal van Queen Elizabeth in ‘The Crown’ is allesbehalve fantasy, wat de serie net extra intrigerend maakt. Qua decors en kostuums mag je je wel aan de standaarden van ‘Game of Thrones’ verwachten: ‘The Crown’ was bij het verschijnen van het eerste seizoen de duurste serie op Netflix ooit. De serie werd met verschillende Golden Globes en Emmy Awards bekroond.

Je vindt twee seizoen van telkens tien afleveringen van ‘The Crown’ op Netflix.

© Netflix

‘The 100’


Een serie die zich in de toekomst afspeelt in plaats van in een ver verleden: het is eens iets anders, toch? Een eeuw nadat een nucleaire apocalyps de aarde verwoestte, worden 100 bewoners – ’the 100′ – van een ruimtestation teruggestuurd om te onderzoeken of de planeet weer bewoonbaar is. Na zes seizoenen van deze meeslepende serie ben je echt wel over je verdriet heen. Hopelijk...

Je vindt vijf volledige seizoen van ‘The 100’ op Netflix. Van het zesde seizoen zijn op dit moment drie afleveringen beschikbaar.

© Netflix

 

‘The Affair’


Over een ex heen geraken doe je niet door met iemand aan te pappen die op hem of haar lijkt, denk jij misschien. Dus ga je voor iets compleets anders om je ‘Game of Thrones’-verdriet te verdringen. ‘The Affair’ is een spannende dramareeks die in niets doet denken aan Westeros en de Starks, behalve dan misschien door de stomende seksscènes. Met maar liefst vier seizoenen van telkens tien afleveringen ben je een tijdje zoet, als is dit wel zeer bingewaardig materiaal. Consumeren met mate, dus! Mocht je toch nog niet overtuigd zijn: Joshua ‘Pacey’ Jackson van ‘Dawson’s Creek’ speelt mee in de serie.

Je vindt de vier seizoenen van ‘The Affair’ op Netflix.

© Netflix

‘Sex Education’


Mag het wat lichter na de duisterheid van ‘Game of Thrones’? ‘Sex Education’ is de nieuwste comedyserie die je moet gezien hebben. Heerlijk Brits, anders op een goede manier en met personages op wie je in enkele afleveringen helemaal verliefd wordt. Voor je ’t weet heeft de blonde Maeve het plaatsje van Daenerys in je hart ingenomen. Die laatste verdient dat plekje toch niet meer, right?

Het eerste seizoen van ‘Sex Education’ verscheen in het begin van dit jaar op Netflix. De opnames voor het tweede seizoen zijn volop bezig.

© Netflix

[td_smart_list_end]

‘Game of Thrones’ is dan wel officieel afgelopen, het is nog niet te laat om je aan de hype te wagen. Alle seizoenen van de serie blijven beschikbaar op Telenet Play en Play More. Geloof ons, de dip is het meer dan waard!

Meer series om te zien: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '