Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Hun zoontje werd geboren met een nog onverklaarbare beperking, waardoor ze hun verbouwingen noodgedwongen on hold zetten.

PREVIEW: de renovatieplannen van Evi en Dominiek krijgen na 12 (!) jaar een vervolg in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Morgenavond parkeert James Cooke zijn rode bus in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ voor een nieuwe voordeur. Dit keer houdt hij halt in Boortmeerbeek, waar hij kennismaakt met Evi en Dominiek, en hun twee kindjes Lina en Lenn. Door de aangeboren, nog nog onverklaarbare, beperking van die laatste moest het koppel hun verbouwingen namelijk noodgedwongen on hold zetten.

Vorige week werd het huis slash dierenparadijs van Steffi stevig onder handen genomen in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’, en in de aflevering daarvoor werden we voorgesteld aan maankindje Ilano. Hij kan niet tegen UV-licht, waardoor het huis van zijn mama Gwenny en papa Koen onder handen moest genomen worden om het er voor hun zoontje zo aangenaam mogelijk te maken. Ook in de aflevering van morgen maakt James kennis met een aandoenlijk ventje. Lenn, het zoontje van Evi en Dominiek, werd geboren met een nog onverklaarbare afwijking. Daardoor kwam er twaalf jaar geleden abrupt een einde aan de verbouwplannen van het koppel.

Bange tijden

Welke aandoening Lenn precies heeft, blijft voorlopig een raadsel, want een exacte diagnose kon nog niet gesteld worden. Wel is zeker dat hij autisme en epilepsie heeft. Omdat Lenn op de meest onverwachte momenten een aanval kan krijgen, slaapt hij momenteel dan ook tussen zijn ouders in. ‘Hij schopt hard bij zo’n aanval, dus dan voelen we meteen wanneer er iets mis, en kunnen we er meteen bijzijn als hij gereanimeerd zou moeten worden’, legt mama Evi in een preview uit.

‘Toen we op vakantie wilden vertrekken, kreeg hij voor het eerst een heel zware aanval, waardoor zijn luchtpijp geblokkeerd zat. Toen heb ik hem voor het eerst moeten reanimeren. Dat geeft heel veel druk op onze gezinssituatie. Je moet je voorstellen dat je ‘s ochtends niet weet of je zoon wel wakker zal worden‘, gaat papa Dominiek verder.

Omdat ze heel veel tijd en energie in de zorgen voor hun zoontje steken, én ze ook nog een dochtertje hebben om voor te zorgen, stopte het koppel twaalf jaar geleden met het renoveren van hun huis. Zo zijn de verwarmingstoestellen nog niet aangesloten en versperren leidingen de doorgang op de bovenverdieping. ‘Ik kom liever niet meer naar huis, dan moet ik het allemaal niet meer aanzien‘, vertelt Evi. Met het team van experten, vrienden en familie wil James die renovatieplannen weer uit de kast halen en hun huis afwerken. ‘Het gezin zet zich constant in voor anderen, ondanks hun eigen zorgen. Ze verdienen ook een eigen thuis’, aldus vriend Wout, die Evi en Dominiek inschreef voor het programma.

Het resultaat van de verbouwingen ontdek je morgen, 5 november, in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ om 20u15 op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '