Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Welke verhaallijn is jullie favoriet? (Opgepast: spoilers)

Het einde van het tweede seizoen van ‘You’ had er normaal helemaal anders uitgezien

Het tweede seizoen van ‘You’ staat nog maar zo’n twee weken op Netflix, maar heel wat fans hebben de afleveringen in een ruk uitgekeken. Op sociale media zijn liefhebbers dan ook druk bezig met speculeren en wie het boek ‘Hidden Bodies’, waar de show op gebaseerd is, gelezen heeft, heeft heel wat verschillen qua verhaallijn opgemerkt. Zo had het einde er eigenlijk helemaal anders moeten uitzien.

De meeste fans hebben het vooral over wie de vrouw is die we op het einde van het tweede seizoen te zien krijgen. Toch is er heel wat kijkers nog iets anders opgevallen, namelijk dat het slot van de serie heel erg verschilt met de verhaallijn van het boek. De serie ‘You’ is namelijk gebaseerd op het boek ‘Hidden Boddies’ van Caroline Kepnes.

Spoiler alert

In het boek zijn er heel wat zaken anders. Zo bestaat Candace niet en leren Joe en Love elkaar op een totaal andere manier kennen. De makers van de serie hebben het originele verhaal dus voor een groot stuk aangepast en dan vooral het einde van het tweede seizoen.

Hier gaat Forty, de broer van Love, compleet door het lint in Las Vegas. Joe belooft aan Love om haar tweelingbroer heelhuids thuis te brengen, maar eigenlijk had hij het stilaan gehad met zijn kuren. Hij was dus van plan om hem te vermoorden eenmaal hij was aangekomen. Zijn plan? Forty drogeren en vervolgens naar een motel in de woestijn brengen. Daar probeert hij om hem te verdrinken en laat hij hem voor dood achter.

Alleen overleeft Forty de aanval van Joe en keert hij terug naar een ziekenhuis in Los Angeles. Nu weet hij waar de vriend van zijn zus toe in staat is. Maar in plaats van het haar te vertellen, besluit hij Joe te chanteren. Als Joe succesvolle scripts voor hem blijft schrijven, zal hij zijn geheim bewaren. Een plan dat lang niet slecht is, maar alleen wordt hij later in het boek aangereden door een dronken chauffeur...

Wie het tweede seizoen van ‘You’ al uitgekeken heeft, weet dat het er in de serie iets anders aan toegaat. Zo komt Forty alles te weten van Joe na een bezoekje aan dokter Nicky. Hier wil hij zijn zus wél waarschuwen, maar zij weet alles al en tijdens zijn confrontatie wordt hij doodgeschoten door agent Fincher. Het einde dat Forty uiteindelijk te wachten staat blijft dus hetzelfde, maar er zijn toch opmerkelijke verschillen. Wij zijn alvast benieuwd naar welke verhaallijn jullie favoriet is!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '