Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty & Disney

Je zal wel nog een beetje geduld moeten uitoefenen vooraleer je Halle Bailey als Ariël op het grote scherm kan zien.

Disney maakt releasedatum van ‘The Little Mermaid’ bekend

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Disney zet de laatste jaren in op live-actionremakes van zijn klassieke films. ‘The Little Mermaid’ of ‘De Kleine Zeemeermin’ is de volgende in het rijtje en de releasedatum van deze topper is eindelijk bekend!


De opnames van de live-actionremake van ‘The Little Mermaid’ (‘De Kleine Zeemeermin’) zaten er half juli eindelijk op. Hoofdrolspeelster Halle Bailey (21) deelde toen een allereerste foto als Ariël op haar Instagrampagina en ze zag er geweldig uit! De film liep zoals vele andere projecten heel wat vertraging op door de pandemie. ‘Ik kan niet wachten tot de tijd versnelt zodat jullie allemaal deze film kunnen bekijken, want het is met zoveel liefde – plus bloed, zweet en tranen –  gemaakt’, schreef de actrice toen in het onderschrift.

Nog even wachten...


Wij hadden (niet zo) stiekem gehoopt dat we dus vrij snel het resultaat zouden mogen bewonderen in de bioscoop, maar dat is helaas niet het geval. Disney maakte de releasedatum bekend van deze klassieker in een nieuw jasje en je zal niet nog dit jaar, ook niet volgend jaar, maar pas in 2023 (!) de levensechte Ariël kunnen aanschouwen op groot scherm. Meer bepaald op 26 mei 2023 komt ‘The Little Mermaid’ uit.

Toch hebben we zo’n flauw vermoeden dat de film het wachten meer dan waard zal zijn. Alleen al de cast is er eentje om u tegen te zeggen. Naast Halle Bailey doen ook Jonah Hauer-King als Eric, Melissa McCarthy als Ursula, Javier Bardem als koning Triton, Daveed Diggs als kreeft Sebastiaan, Awkwafina als Scuttle en Jacob Tremblay als Flounder mee. De film wordt geregisseerd door Rob Marshall (‘Mary Poppins Returns’).

Nog meer films waar we naar uitkijken: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '