Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

Naar één verhaallijn kijken wij stiekem heel erg uit! 🙈

YESSS: Eén kondigt uitzenddatum van de ‘Dertigers’-kerstspecial aan

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Dat er een aantal mooie televisieavondjes in het verschiet liggen, is nog een understatement. We worden deze maand dan ook gebombardeerd met hartverwarmende kerstfilms, maar voor de ultieme holiday vibes rep je je als ‘Dertigers’-fan maar beter naar Eén. Eind deze maand kan je daar namelijk smullen van de heerlijke kerstspecial van de populaire reeks.

Dat we de avonturen van Saartje, Pieter, Tinne, Nora, Alex, Elias en Bart nooit meer dagelijks op ons televisiescherm zullen zien, verscheurt ons hart stiekem nog steeds. Toch weet een uitzonderlijke reünie voor de gezelligste periode van het jaar de pijn wel een tikje te verzachten. Eind oktober spotten we via Instagram al dat de hele crew richting het idyllische Lapland trok voor de opnames, maar buiten wat gezellige achter de schermen-beelden bleef het hele project top secret. Tot nu, want Eén lost niet alleen de uitzenddatum, maar ook enkele verhaallijnen van de kerstspecial.

Verbouwingswerken

First things first: je agenda blokkeren én je vrienden optrommelen, doe je op dinsdag 20 december. De ‘Dertigers’-vrienden vieren dan namelijk al vervroegd Kerstmis. Zo zullen ze gezellig samen aan het haardvuur zitten in een besneeuwde chalet, een wandeling in de sneeuw​ maken, relaxen in een Finse sauna… Kortom: een vakantie waar we allemaal van dromen. Toch is het Alex (Kristof Goffin) die misschien wel het hardst uitkijkt naar de reis.

Hij en Elias (Yemi Oduwale) zitten midden in een zware verbouwing en die weegt op hun relatie. Ook de groep heeft genoeg van alle discussies over hun huis… Daarom dagen de vrienden het koppel uit om tijdens de reis eens niet over de werken te praten. Maar doorstaan de twee die challenge?

Ex-vrouw vs nieuwe vriendin

Caroline (Carmen Lauwers), de vriendin van Bart (Tom Dingenen), ontpopt zich ondertussen tot reisleidster van de vriendenvakantie. Dat tot Tinnes frustratie (Evelien Van Hamme), omdat de twee heel verschillende ideeën hebben over hoe ze kerst willen organiseren. Barts belangrijkste tijdverdrijf tijdens de trip is dan ook te bemiddelen tussen zijn ex-vrouw en zijn nieuwe vriendin. Maar ook tussen dochter Louise (Bente Slembrouck) en pluszoon Thomas (Cédric Galle) loopt het niet zoals gepland. Het jonge koppeltje heeft ruzie en dat dreigt de kerstsfeer te verbrodden.

© Eén

En dan is er nog ons favoriete duo Saartje (Kim Van Oncen) en Pieter (Yannick de Coster). Als Alex niet aan zijn huis kan timmeren, timmert hij maar aan hun relatie. Of beter gezegd: de twee terug naar elkaar doen toegroeien. Onze vraag luidt dan ook voornamelijk: zijn ze nu vrienden of speelt er misschien toch nog meer? Wij hopen alvast van wel!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '