Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Lance laat in de auto een papier zien met ‘Ben ik de Mol?’ op. Zou erachter een 'JA' klaar zitten die we pas de laatste aflevering te zien krijgen?

Lieselot zorgde onbedoeld voor flashbacks naar de ‘kerekewere’-sketch uit ‘Alles kan beter’

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Deze vijfde aflevering toont dag elf en twaalf van het ‘De Mol’-avontuur. Onze vrienden bevinden zich nog steeds in Tucson, waar ze vandaag naar jaarlijkse traditie hun geliefden zullen terugzien én ook nog eens de kick van hun leven kunnen beleven...

DAG 11

Dag elf gaat in, en toen waren ze nog met zes. De helft moet boodschappen gaan doen, de andere helft haalt z’n kookkunsten vandaag boven. En daarbij krijgen ze allemaal de hulp van hun geliefden… in robotvorm. Na een kort, blij weerzien, maken de kandidaten zich klaar voor de proef. Zowel de supermarkt- als de kookproef verloopt geblinddoekt. De kandidaten zullen dus moeten vertrouwen op hun (ex-)partner of – in Lieselots geval – nicht om de proeven tot een goed einde te brengen.

Lancelot vriendin de mol
© Play4

Commy, Toos en Lance bevinden zich vandaag niet op de meest exotische locatie. Zij moeten in de plaatselijke supermarkt boodschappen doen met hun (ex-)partners… maar dan wel geblinddoekt én hun partner is er enkel in robotvorm bij. Kunnen ze hun boodschappenlijstje samen ontcijferen en de vijf gevraagde artikelen verzamelen, verdienen ze 1000 euro per persoon. Er komt met andere woorden 200 euro per artikel in de groepspot. Lancelot staat een tijdje op kop, maar wanneer hij de cornflakesdozen omstoot, wordt hij buitengezet. Toos en Commy verzamelen allebei maar twee artikelen, waardoor er uiteindelijk 800 euro in de groepspot komt.

Hotdogs de mol
© Play4

Ondertussen heeft de uitermate zure wedstrijd-eter Michael ‘The Bulldog’ nood aan een training voor een typisch Amerikaanse hotdog-eetwedstrijd. Only in America! Hoe meer hotdogs hij voorgeschoteld krijgt, hoe meer de kandidaten verdienen. Ook hier moeten de kandidaten de hotdogs geblinddoekt weten te bereiden. Hun robotpartners helpen hen de juiste worstjes én met behulp van morsecode de juiste saus uit te kiezen. En dat zorgt voor hilarische quotes. ‘Een beetje omhoog met je worstje’, aldus vrouw Cathy tegen Thomas. Wij horen plots een simultaan gegniffel door de Vlaamse huiskamers weergalmen.

Opvallend?

 • Toos zegt heel snel dat hij niet kookt. Zodat z’n bijzonder onhandige robotlief en hij zo weinig mogelijk boodschappen kunnen verzamelen in de supermarkt, misschien?
 • Ruben zegt meteen dat hij wil koken, Lieselot volgt. Bij de hotdogs viel dan ook het meeste geld te verdienen vandaag. Na achttien minuten is er nog geen enkele hotdog tot bij de hongerige Amerikaan geraakt. Als je weet dat er pas vanaf vijf hotdogs geld in de pot kwam, kan je stellen dat er goed gemold werd.
 • Commy is haar ex-partner Sam kwijt en vraagt de anderen te helpen, wat hen afleidt van de proef.
 • Lancelot was duidelijk de winnaar in de supermarktproef. Wanneer Toos twee en Commy slechts één product wist te bemachtigen, heeft Lancelot er al drie. Tot er een promo wordt afgeroepen die 1000 euro waard is. Lancelot stoot de promo om, iets wat op een onhandigheid lijkt maar ook typisch molgedrag kan zijn. Hij wordt uit de winkel gezet en verliest zijn mandje ter waarde van 600 euro.
 • Ruben knalt de mosterd voor de laatste hotdog in zijn eigen nek. Verdacht, als je weet dat die laatste hotdog cruciaal was. Hij had daarmee makkelijk 1000 euro kunnen winnen.
Ruben mosterd de mol
© Play4

En dan volgt naar jaarlijkse traditie dé hamvraag aan de geliefden: kan jouw partner, ex-partner in Commy’s geval of nicht de Mol zijn. Lieselot kan de Mol zijn, zegt haar nicht. Thomas zou de Mol dan weer niet kunnen zijn volgens zijn vrouw, hetzelfde antwoord luidt bij de vriendin van Ruben. Toos, Commy en Lance zouden de capaciteiten hebben om de Mol te zijn volgens hun (ex)-partners. Maar wie bluft? Op hun reacties kunnen we ons alleszins niet baseren, want die blijven uit.

DAG 12

Na een stevig ontbijt, krijgen onze vrienden van Gilles te horen dat ze op dag twaalf van hun avontuur pasvragen kunnen verdienen óf de ervaring van hun leven kunnen beleven. De twee Lotjes en Thomas gaan voor de pasvragen. Commy, Ruben en Toos voor de ervaring. Die laatsten zullen de unieke kans krijgen om passagier te worden van stuntpiloot Kurt. De andere drie zullen zelf een drone door een parcours met drie hindernissen moeten loodsen nog voor het echte vliegtuig zijn stunts volbrengt en de grond weer raakt.

Ruben vliegtuig de mol
© Play4

Er valt vandaag heel wat geld te verdienen én er moet flink samengewerkt worden. Per geraden film komt er 1500 euro in de pot en dat bedrag valt in viervoud te winnen. West-Vlamingen Thomas en Lieselot wagen zich als eerste duo aan het droneparcours. En in deze proef blijkt dat zélfs Thomas Lieselots accent niet weet te ontcijferen. ‘Werekere’, klinkt het meermaals, een hilarisch woord dat ons een intense flashback bezorgt naar de hilarische ‘kerekewere’-sketch uit ‘Alles kan beter’.

Comfort de mol
© Play4

Toos en Ruben beleefden de tijd van hun leven in het stuntvliegtuigje. Of ze daarbij ook een ideale beschrijving gaven aan Lancelot en Thomas, is een andere vraag. Commy twijfelt of ze het vliegtuigje wel in wil. Niet uit vliegangst, maar omdat de andere drie twee pasvragen krijgen als ze raden dat ze alle drie in het vliegtuigje stapten. Als iemand de beschrijving van de stunts kan faken zonder dat ie gevlogen heeft én ze raden wie, krijgen ze alle drie maar één pasvraag. Commy faket haar vlucht zodat er geen zes pasvragen verdiend kunnen worden. Lieselot heeft het bij het rechte eind, maar Thomas blijft doordrukken dat ze alle drie in het vliegtuigje stapten. Daardoor verdient niemand pasvragen én komt er geen 1500 euro in de groepspot.

Opvallend?

 • Lieselot zegt meteen voor pasvragen te gaan, terwijl ze naar eigen zeggen nooit meer voor eigen gewin zou gaan.
 • Lieselots West-Vlaams is officieel onverstaanbaar voor alle kandidaten, wat de proeven niet ten goede komt. Of overdrijft Thomas de taalbarrière?
 • Ruben zegt meteen voor de ervaring te willen gaan en geeft vervolgens de vaagste aanwijzingen van de drie vliegers, waardoor Lancelot een fout filmfragment te zien krijgt. Niet alles is een looping, Ruben!
 • Thomas kent Sigourney Weaver en lijkt een grootse filmkenner, maar ‘vergeet’ wel de doorslaggevende Peter Pan-quote door te zeggen aan zijn medekandidaten.
 • Thomas blijft doorzetten dat Toos, Ruben én Comfort in het vliegtuigje stapten en overtuigt Lancelot en Lieselot. Hierdoor verdient niemand een pasvraag én houdt hij 1500 euro uit de pot.
 • Lance laat in de auto een papier zien met ‘Ben ik de Mol?’ op. Zou erachter een papier met ‘JA’ klaar zitten dat we pas de laatste aflevering te zien krijgen?
Lancelot de mol
© Play4

Spoiler alert!

Lancelot en Thomas krijgen een groen scherm, waarna er rood volgt voor Lieselot. Wij hopen op een afscheidstraktatie... in de vorm van een potje preparé!

Tot volgende week, liefste molloten!

Prijzenpot: € 16.820

Dit lees je vast ook graag:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '