Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images / Bol.com

Welk van deze romans haal jij eerst in huis?

11 boeken die je moet lezen voor hun verfilmingen straks in de bioscoop spelen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Op zoek naar een nieuw boek om te lezen? Dan lijkt het ons een goed idee om deze 9 pareltjes prioriteit te geven. Hun verfilmingen komen namelijk dit najaar uit. Snel zijn is de boodschap!

‘Where’d You Go, Bernadette’ van Maria Semple


De plot: Bernadette is architecte en leeft een teruggetrokken bestaan in Seattle. Haar echtgenoot is computergenie bij Microsoft, en dan is er ook nog Bee, de 15-jarige dochter die geboren werd na diverse miskramen. Wanneer een uitgebluste Bernadette plots verdwijnt, maakt Bee er haar missie van om haar moeder terug te vinden.

Doen mee: Cate Blanchett, Kristen Wiig, Billy Crudup, Laurence Fishburne, Troian Bellisario en Judy Greer.

Film wordt verwacht in: september

Check de trailer hier

€ 8 – Bol.com

‘The Kitchen’ van Ollie Masters, Ming Doyle en Jordie Bellaire


De plot: ‘The Kitchen’ is een stripreeks over drie vrouwen die in het New York van de jaren ’70 de gangsterpraktijken van hun mannen overnemen nadat die achter de tralies belanden. Zodra ze de smaak van de adrenaline (en het grote geld) te pakken krijgen, is het moeilijk om terug te keren naar hun oude leventje.

Doen mee: Melissa McCarthy, Tiffany Haddish en Elisabeth Moss.

Film wordt verwacht op: 4 september

Check de trailer hier

$ 15,67 – Amazon.com

‘It’ van Stephen King


De plot: in de eerste ‘It’-film wordt een groepje kinderen geterroriseerd door Pennywise, een psychotische clown die hun angsten en fobieën uitbuit. De sequel— eveneens gebaseerd op Kings bestseller — speelt zich decennia later af. Pennywise keert terug naar Maine, de thuisstad van de kinderen die intussen volwassen zijn. Hij is hen duidelijk nog lang niet vergeten...

Doen mee: Jessica Chastain, Bill Skarsgård, Finn Wolfhard en James McAvoy.

Film wordt verwacht op: 11 september

Check de trailer hier

€ 10,99 – Bol.com

‘Greetings rom Bury Park’ van Sarfraz Manzoor


De plot: in deze vermakelijke biografie beschrijft journalist Sarfraz Manzoor hoe de muziek van Bruce Springsteen hem hielp zijn puberteit te overleven. In de film, die de titel ‘Blinded By The Light’ kreeg, maken we kennis met Javed die als zoon van Pakistaanse immigranten in Groot-Brittannië dagelijks moet opboksen tegen vooroordelen. Gelukkig is er Bruce.

Doen mee: Viveik Kalra, Kulvinder Ghir, Meera Ganatra en Aaron Phagura.

Film wordt verwacht op: 25 september

Check de trailer hier

€ 10,99 – Amazon

‘The Woman in the Window’ van A. J. Finn


De plot: Anna Fox woont alleen in New York, maar verlaat zeer zelden haar huis. Ze vult haar dagen met drinken, oude films kijken en... haar buren bespieden. Sinds kort woont er in het huis over haar een gezin met een tienerzoon. Ze lijken the picture perfect family te vormen, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had gezien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar?

Doen mee: Amy Adams, Julianne Moore, Gary Oldman, Wyatt Russell en Brian Tyree Henry.

Film wordt verwacht op: 2 oktober

€ 20,99 – Bol.com

‘The Goldfinch’ van Donna Tartt


De plot: Theo Decker, een 13-jarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Omdat zijn vader enkele maanden voorheen verdween, wordt Theo geplaatst bij de familie van een rijke vriend. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die hem maar een rare snuiter vinden en volledig ontredderd door het verlies van zijn moeder. Zijn enige houvast? Het ene object dat hem aan haar doet denken: ‘Het Puttertje’, een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Doen mee: Sarah Paulson, Nicole Kidman, Finn Wolfhard, Ansel Elgort en Luke Wilson.

Film wordt verwacht op: 9 oktober

Check de trailer hier

€ 29,99 – Bol.com

‘The Good Liar’ van Nicholas Searle


De plot: 60-plussers Roy en Betty leren elkaar kennen via een datingwebsite en zitten meteen op dezelfde golflengte. Wat Betty echter niet weet, is dat Roy een oplichter is die de rijke weduwe wil manipuleren. Zijn plannen worden echter al snel gedwarsboomd door zijn gevoelens voor haar.

Doen mee: Helen Mirren en Ian McKellen.

Film wordt verwacht op: 20 november

Check de trailer hier

€ 10,99 – Bol.com

‘Old Possum’s Book of Practical Cats’ van T. S. Eliot


De plot: eerst was er het boek, dan de (langst lopende) musical (in Londen en New York) en nu de musicalfilm. ‘Cats’ vertelt het verhaal van een bende katten die van een vuilnishoop hun thuis hebben gemaakt. Op de meest speciale avond van het jaar vieren de ‘Jellicle’-cats (of Jubikelkatten) hun grote bal. Wanneer Old Deuteronomy (Oom Deuteromium), de leider van de groep, aankondigt dat er op de bewuste avond één kat zal worden uitgekozen om herboren te worden, duurt het niet lang voor er catfights (konden we niet laten liggen) uitbreken.

Doen mee: Jennifer Hudson, Taylor Swift, James Corden, Idris Elba, Rebel Wilson, Ian McKellen en Judi Dench.

Film wordt verwacht in: 18 december

Check de trailer hier

€ 11,95 – Bol.com

‘Little Women’ van Louisa May Alcott


De plot: ‘Little Women’ speelt zich af in Orchard House, het huis van het gezin Alcott in Concord (Massachusetts). De roman volgt het leven van vier zussen — Meg, Jo, Beth en Amy March — en is losjes gebaseerd op de jeugd van auteur Louisa May Alcott en haar drie zussen.

Doen mee: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Timothée Chalamet, Laura Dern en Meryl Streep.

Film wordt verwacht in: januari 2020

Check de trailer hier

€ 17,99 – Bol.com

‘The Rhythm Section’ van Mark Burnell


De plot: wanneer een passagiersvliegtuig boven de Atlantische Oceaan ontploft, verliest Stephanie Patrick plotsklaps haar ouders, broer en zus. De officiële verklaring? Een mechanische fout. Maar volgens een journalist zou het weleens om een terroristische aanslag kunnen gaan. Stephanie gelooft er niets van, maar als hij wordt vermoord, begint ze toch te twijfelen en zint ze op wraak.

Doen mee: Blake Lively, Jude Law en Sterling K. Brown.

Film wordt verwacht in: januari 2020

€ 12,99 – Bol.com

‘All the Bright Places’ van Jennifer Niven


De plot: Theodore en Violet zijn twee tieners die willen ontsnappen uit hun slapende dorp in Indiana. Ze ontmoeten elkaar wanneer ze op exact hetzelfde moment de klokkentoren van hun school beklimmen met als doel eraf te springen. Finch is verrast Violet er te vinden omdat ze een populaire cheerleader is. Maar Violet worstelt met de dood van haar zus Eleanor waar ze zich verantwoordelijk voor voelt. Toch weet Finch Violet om te praten, en zij hem.

Doen mee: Elle Fanning, Justice Smith, Alexandra Shipp, Keegan-Michael Key, Luke Wilson en Kelli O’Hara.

Film wordt verwacht in: de releasedatum is voorlopig onbekend.

€ 21,99 – Bol.com

[td_smart_list_end]

Nog meer leesvoer voor boekenwurmen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '