Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Van teleurstelling bij de ene ruimte naar puur geluk bij de volgende.

Jan en Kim staan met hun mond vol tanden in de laatste aflevering van ‘Blind Gekocht’

De seizoensfinale van ‘Blind Gekocht’ zit erop en het was op z’n zachtst gezegd een bewogen seizoen. In de laatste aflevering kregen ook Jan en Kim het langverwachte resultaat van hun nieuwe huis te zien, dat vooral voor hun zoon Thor die een genetische aandoening heeft, pico bello in orde moet zijn.

De meeste gezinnen die meedoen aan ‘Blind Gekocht’ zijn hun huidige woonplaats beu of zoeken iets compleet anders. Dat was bij Jan en Kim absoluut niet het geval. Zij staken tien jaar lang hun hart en ziel in hun prachtige huis in Dilbeek, maar moesten dat plekje noodgedwongen verlaten.

Zwaar hart

Hun zoontje Thor kampt namelijk met een zelfdzame genetische aandoening, waardoor hun huidig huis voor hem niet meer leefbaar was. ‘In de breedste zin heet de aandoening ataxie, een motorische stoornis waardoor hij echt een probleem heeft met zijn evenwicht. Elk spiertje in zijn lichaam heeft een coördinatieprobleem’, vertellen de ouders zichtbaar geëmotioneerd.

‘We wonen in een hoog en smal huis, waardoor de verplaatsingen die hij moet doen binnen en buiten moeilijk zijn. Daardoor doet hij zich vaak pijn. Het gevaar zit hier achter elk hoekje. Je kan hem eigenlijk moeilijk alleen laten.’ Het koppel verlaat met een zwaar hart hun geliefde stekje, maar is vastberaden om het leven van hun zoon zo aangenaam mogelijk te maken.

Thor eerst

Daardoor lag hun focus bij het nieuwe huis dan ook volledig op Thor. Het was vooral belangrijk dat hij zijn weg kon vinden in het huis en veilig kon rondlopen. En die opdracht begreep Bart maar al te goed. Al was het niet gemakkelijk om de beslissingen te maken.

Hoewel het koppel een budget van 750.000 euro had, bleek het toch een moeilijke opdracht voor Kinga en Bart om aan al hun eisen te voldoen.

Rollercoaster

Wanneer Jan en Kim dan eindelijk hun nieuwe stekje mogen gaan bewonderen vallen ze meteen in de eerste teleurstelling: de badkamer boven is niet vernieuwd. Duidelijk aangedaan loopt het koppel verder en vallen ze van de ene verbazing in de andere. Al zijn het dit keer wél aangename verrassingen. En vooral bij het zien van de voormalige garage staat het koppel met hun mond vol tanden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '