Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Onder meer Stan Van Samang, Sergio Herman en Nathalie Meskens proberen de VTM-kijker dit najaar aan het lachen en het huilen te brengen.

KIJKTIPS: 5 nieuwe programma’s waarvoor we dit najaar naar VTM zappen

VTM stapt dit najaar niet af van sterkhouders als ‘Boer zkt Vrouw’ en ‘Belgium’s Got Talent’, maar men durft aan de Medialaan wel inzetten op vernieuwing. Vandaag stelde VTM maar liefst elf nieuwe programma’s voor, we pikken er vijf uit waarvoor wij alvast in de sofa gaan zitten.


 

‘Gina & Chantal’


Vlaamse fictie met een vrouwelijke topcast: dat moeten we gezien hebben. Beste vriendinnen Tine Embrechts en Nathalie Meskens spelen in ‘Gina & Chantal’ respectievelijke een rijke dame met een donker geheim en haar poetsvrouw die meegesleurd wordt in het mysterie. Naast de cast, met ook Filip Peeters en Tania Kloek, zet de naam van de scenariste hoge verwachtingen. Gerrie Van Rompaey was headwriter voor ‘Safety First’ en schreef onder meer mee aan ‘De Rodenburgs’ en ‘Code 37′. Als je ’t ons vraagt, is de tragikomedie een cocktailtje van ‘Clan’, ‘Gooische Vrouwen’ en ‘De Rodenburgs’, en dat is een drankje waar wij maar al te graag van nippen. Nu al dorstig? Je vindt op dit moment al zes van de tien afleveringen van ‘Gina & Chantal’ op de gratis streamingdienst VTM GO. Nog voor de serie op televisie uitgezonden wordt, zijn alle afleveringen daar beschikbaar.

‘Andy op Patrouille’


Je hoeft geen minuut van ‘De Buurtpolitie’ gezien te hebben om te smullen van ‘Andy op Patrouille’, het nieuwe programma rond acteur en real life politieman Andy Peelman. In de reeks gaat Peelman op bezoek bij zijn buitenlandse collega’s. Uiteraard kozen de programmamakers niet voor een visite aan de wijkagenten in Groningen, maar wel voor de Policía Nacional van Colombia, het Sheriff’s Office van Virginia en de Border Police van Israël. Dat kan maar een ding betekenen: bakken spanning. En af en toe een flauw mopje van Andy ertussen.

‘Sergio & Axel: van de kaart’


Sergio Herman is dan wel een wereldchef, veel van die wereld heeft hij nog niet gezien. Dus koppelde VTM hem aan globetrotter Axel Daeseleire en stuurde het olijke duo naar landen die doen watertanden, zoals Thailand, Japan, India en Libanon. Het resultaat is een culinaire reis die heel vaak komisch wordt. Verwacht je aan pittige momentjes tussen twee machomannen, maar evengoed aan verrassend boterzachte beelden.

‘Studio Stan’


Er wordt niet alleen gelachen op VTM. In de studio van Stan Van Samang draait het vooral om emotie. De zanger nodigt elke week iemand uit in zijn muziekstudio die niet per se een bekende muzikant wil worden, maar gewoon graag muziek maakt. En niet zomaar muziek. Achter elk lied dat in ‘Studio Stan’ het licht ziet, schuilt een verhaal. We durven er geld op zetten dat die achterliggende verhalen de kijker meermaals geëmotioneerd – lees: blètend als een klein kind – zullen achterlaten. Wie weet, misschien wordt dit programma wel een tweede hitmachine voor VTM, na ‘Liefde voor Muziek’?

‘De Code van Coppens’


De gebroeders Coppens stopten ‘Het Lichaam van Coppens’ na maar liefst zes succesvolle seizoenen in een nieuw jasje en gaven het kind een nieuwe naam. In ‘De Code van Coppens’ houden Matthias en Staf zich nog steeds bezig met wetenschappelijke proeven en puzzels, maar ze leggen ze nu voor aan hun bekende vrienden, waaronder Ruth Beeckmans en Charlotte Timmers. Zij moeten in duo’s zien te ontsnappen uit een soort escape rooms die volgens Matthias erg makkelijk zijn ‘áls je naar de vorige seizoenen van “Het Lichaam van Coppens” hebt gekeken’. Een intelligentie- én vriendschapstest, dus. Zij die ooit in een escape room opgesloten werden, weten dat dit voor dolkomische situaties kan zorgen. Zeker als Matthias en Staf vanuit de studio al enkele oplossingen van puzzels aanbieden aan de kijker en die kan zien hoe de BV’s de bal bij momenten volledig misslaan. Leuk extraatje: VTM zal negen escape rooms over heel Vlaanderen openen waaruit jij, net zoals de bekende koppen op tv, kan proberen ontsnappen.

[td_smart_list_end]

Foto’s: © VTM


Meer programma’s om te zien: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '