Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Youtube: KickCancer

Ook Niels Destadsbader, de gloednieuwe peter van KickCancer, zal van de partij zijn.

MUST DO: schrijf je in voor Run to Kick en loop mee in de strijd tegen kinderkanker

Jolien Meremans

De Belgische kinderkankerstichting KickCancer organiseert eind deze maand voor het vierde jaar op rij Run to Kick, een loopwedstrijd waarvan de opbrengst naar het onderzoek naar kinderkanker gaat. Niels Destadsbader, kersverse peter van de organisatie, roept iedereen op om deel te nemen.


Aangezien meter Angèle het dit jaar ontzettend druk heeft, ging KickCancer op zoek naar een peter die zijn schouders onder de organisatie wil zetten. Oprichtster Delphine Heenen klopte daarvoor aan bij Niels Destadsbader, die meteen toezegde. ‘Ik was gecharmeerd door de vraag en moest daar niet lang over nadenken’, aldus de zanger in een persbericht. ‘Kanker is en blijft een vreselijke ziekte die nog veel te vaak voorkomt, ook bij kinderen. Om het onderzoek naar hoogrisicokanker te financieren, kunnen alle beetjes helpen. ‘Dus ook ik draag graag mijn steentje bij.’ Dat doet hij eind september al, want dan zal Niels meelopen tijdens Run to Kick.

2, 5 of 10 kilometer


Tijdens de loopwedstrijd wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kinderkanker. En dat is broodnodig als je weet dat in Europa jaarlijks 35.000 kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar de diagnose kanker krijgen. Helaas worden heel wat van die kinderen behandeld met verouderde medicijnen, omdat er nog te weinig geweten is over kinderkanker, en daar hoopt KickCancer verandering in te brengen.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by KickCancer (@kickcancerbelgium)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Of je nu alleen of in team wil deelnemen: het is de bedoeling dat je een inzamelpagina aanmaakt zodat vrienden en/of kennissen je kunnen sponsoren. Je kan ervoor kiezen om 2, 5 of 10 kilometer te lopen. Starten doe je op 26 september om 11u aan het Atomium in Brussel. Kan je er niet bij zijn? Het event zal live worden uitgezonden op het Run to Kick-platform.

In 2019 liepen 1350 lopers maar liefst € 630.000 bij elkaar. Dat bedrag lag vorig jaar wegens de coronacrisis iets lager, maar de organisatie hoopt dit jaar nog veel meer geld in te zamelen: ze dromen van een bedrag dat rond de 1 miljoen euro ligt. Wil je zelf deelnemen of een donatie doen? Meer info vind je op kickcancer.org.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '