Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Samuel Regan Asante via Unsplash

De komende maanden kan je onder andere Brussel, Hasselt, Leuven en Antwerpen al rollend (en op muziek!) verkennen.

TIP: tijdens de Roller Bike Parade rolschaats je door je favoriete grootsteden

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Van wandelen over fietsen en yoga tot steppen en rolschaatsen: geen sport die we het afgelopen jaar niet uitgetest hebben. Vooral rolschaatsen werd, dankzij de routes, weer enorm populair. Wie de skatemicrobe stevig te pakken heeft – lees: of tijdens de pandemie net iets te impulsief een paar rolschaatsen kocht – kan tijdens de Roller Bike Parade al rollend onze mooiste steden ontdekken.


De Roller Bike Parade is dit jaar al aan zijn 19de (!) editie toe, maar belooft spectaculairder dan ooit te worden. Normaal gezien zou het evenement aanstaand weekend van start gaan, maar wegens de slechte weersvoorspellingen wordt het startschot een weekje uitgesteld.

Op 9 juli gaat de parade om 20u in Brussel van start en daarna zal je nog tot en met 1 oktober in alle uithoeken van ons land op verschillende data kunnen rolschaatsen, maar ook fietsen, steppen of skateboarden. In onder andere Leuven, Hasselt, Antwerpen, Roeselare en Tienen worden tijdens de parades een of twee (zo goed als autoloze) routes uitgestippeld die je de stad op een andere (lees: vooral coole) manier helpen ontdekken.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tijdens de parade zullen twee dj’s vanop een pick-up al rijdend met een geluids- én lichtinstallatie voor wat extra ambiance zorgen. Eten en drinken wordt onderweg niet voorzien, maar de organisatie raadt wel aan om zelf een versnapering en voldoende water mee te nemen. En uiteraard moet je tijdens het evenement de coromaatregelen respecteren: het dragen van een mondmasker wordt aangeraden en er wordt gevraagd om voldoende afstand te houden.

Praktisch


Wie zelf eens door de straten van onder andere Antwerpen, Hasselt of Leuven wil rollen, kan best op voorhand (gratis!) een plekje reserveren. Je kan je ook ter plaatse nog registreren, maar de plaatsen zijn wel beperkt. Waar en wanneer de parades in jouw favoriete stad plaatsvinden vind je terug op de Facebookpagina van het evenement. Daar vind je ook het juiste inschrijvingsformulier. Opgelet: bij slecht weer gaan de parades niet door. Meer info over het evenement vind je op rollerbikeparade.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '