Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Net door er een uitzondering van te maken, is de enige latte die ik koop, de beste die ik in jaren geproefd heb.'

Katrien zoekt centen: onze redactrice zoekt manieren om pijnloos te besparen (deel 4 vrije tijd)

Nee, een crowdfunding opstarten is niet nodig. Redactrice Katrien zit niet in geldnood, maar wil wél wat meer overhouden aan het einde van de maand. Wat blijkt? Eén: het is veel eenvoudiger dan het lijkt. Twee: ook zonder latte is het leven mooi.

Besparen op... uitjes en lattes

  • Net door er een uitzondering van te maken, is de enige latte die ik koop, de beste die ik in jaren geproefd heb.
  • Dit is de makkelijkste een tegelijk stomste kost om op te besparen. Omdat ik geen ambitie heb om de niet-trakterende  ‘profiteur’ van de vriendengroep te worden, blijf ik gewoon vaker thuis deze maand. Simpel, maar wel… een beetje saai.

Thuis aan de toog


Kaarsjes aan, klein hapje dabei: mijn non-alcoholische cocktails en aperitiefjes op café vervang ik deze maand door water-met-limoen-en-een-rietje of een sporadische cava thuis. Even leuk? Dat nu ook niet, maar ik overleef het wel. Trouwens, binnenkort, met die baby in huis, zal ik sowieso moeten inbinden wat pintelieren betreft. Gelukkig had ik al maanden van tevoren tickets gekocht (en betaald) voor een toneelvoorstelling en een stand-upcomedyshow. IK KOM BUITEN! Halleluja! Daarnaast ga ik naar de rommelmarkt Goegekregen (gratis inkom, in het Antwerpse Park Spoor Noord), waar ik enkel een broche van € 12 koop. Op de site www.uitinvlaanderen.be kan je trouwens uitjes zoeken die je geen duit kosten, dat wordt iets voor de zomermaanden.

Net door er een uitzondering van te maken, is het de beste takeawaykoffie die ik in jaren geproefd heb.

Fruit on the go


Er is een tijd geweest dat ik elke dag een koffie ging uithalen. Deze maand doe ik het slechts één keer en wat een feest is het! Net door er een uitzondering van te maken, is het de beste takeawaykoffie die ik in jaren geproefd heb. Ook de snackautomaat laat ik links liggen, net als de lekkere yoghurt uit de koffiebar onder onze redactiekwartieren. In de plaats daarvan tank ik mijn tas vol aan de koffiemachine en neem ik enkele stukken fruit mee. Wat nog veel goedkoper is: de meeste dagen werk ik gewoon van thuis uit = de luxe van een freelancejournalist. Dat zijn dagen waarop ik werkelijk géén euro uitgeef.

De rekening


Spendy Katrien

  • Maandelijkse uitjeskost: ca. € 200
  • Maandelijkse latte & snack-kost: ca. € 80


Spaarzame Katrien

  • Deze maand: uitjes: € 73
  • Deze maand: latte & snack-kost: € 11
  • -> In het spaarvarken: € 198

Lees hier deel 1: besparen op eten

Lees hier deel 2 : besparen op shoppen

Lees hier deel 3: besparen op transport


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '