Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pantone

Een tint die niet zou misstaan in onze garderobe, beautykast én interieur.

Pantone kondigt kleur van het jaar aan en wij worden er helemaal vrolijk van

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Het afgelopen jaar was het al ultra violet wat de klok sloeg, maar in 2019 mag het weer wat vrolijker. Het Pantone Color Institute koos namelijk living coral uit als kleur van het jaar. Een tint die niet zou misstaan in onze garderobe, beautykast én interieur.


It’s that time of year again. Naar aloude traditie kondigt kleureninstituut Pantone begin december de kleur aan die je het komende jaar zal terug zien in alle lifestyletrends, van mode tot interieurdecoratie.

Mocht je denken dat Pantone zomaar eender welke tint uitkiest, zit je fout. Zo’n 10 experts reizen het hele jaar lang de wereld rond om trends te spotten zodat ze de it-kleur van het volgende jaar kunnen bepalen.

Wij nemen alvast afscheid van onze paarse oogschaduwpaletjes, jurken en zetel, want ultra violet maakt in 2019 plaats voor het zomerse living coral. Een tint die ons instant doet denken aan vrolijk wapperende parasols op een strand in Miami.

Warm en optimistisch


Het Pantone-team werd voor living coral niet alleen geïnspireerd door de natuur, er zit ook een symboliek achter de keuze.

‘Digitale technologie en sociale media maken een steeds groter deel uit van ons leven. Men wil weer op zoek naar authentieke ervaringen die intimiteit creëren‘, klinkt het bij Pantone.

‘Koraal is warm, optimistisch en vrolijk. Het staat symbool voor ons verlangen naar luchtigheid en speelsheid.’

Nog meer #trending: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '