Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sumeyye Ata

'Onze renovatie was zo'n omvangrijk project dat ik er mijn job voor heb opgezegd.'

MUST FOLLOW: Sumeyye Ata: ‘Via consults adviseer ik verbouwers hoe te besparen, wat zelf te doen en hoe een draaiboek te maken.’

Heel wat koppels eindigen hun verbouwingen met een kleine renovatie-burn-out: #neveragain. Niet zo bij Sumeyye Ata (29). Ze is aan haar tweede – en grootse – verbouwing toe en heeft er naast haar hobby ook haar beroep van gemaakt. Het resultaat is meer dan Pinterestproof.

Volg Sumeyye als

  • ... je stap voor stap wil zien hoe een prachtig herenhuis met respect voor zijn oorspronkelijke grandeur gerenoveerd wordt.
  • ... je houdt van een mix van Scandinavische en Japanse stijlen in je interieur.
  • ... je al dat scrollen op Pinterest in één vingerknip wil vervangen door Sumeyyes prachtige feed.

De online stijl van Sumeyye

  • Vroeger had Sumeyye één Instagramaccount: Kif Kef. Nu heeft ze er drie: een Instagramaccount voor de webshop, een voor de verhuur en een als persoonlijk account. Dat laatste luistert naar ‘Sumeyya’ omdat ‘Sumeyye’ al ingenomen was.
  • De foto’s waarop Sumeyyes woonkamer of keuken te zien zijn, scoren vaak goed. Is er een knik in de likes, dan kan de keuken of de woonkamer dus weer voor een boost zorgen.
  • Fotograferen doet ze met haar smartphone. Bewerken gebeurt in VSCO of Instagram zelf.

Slechte foto


‘Ons herenhuis in Borgerhout is een echte parel die we tegen een goede prijs op de kop hebben kunnen tikken. Het huis stond al even te koop, waarschijnlijk doordat het zo’n groot huis is en ook omdat de hoofdfoto op Immoweb de woning allesbehalve eer aandeed. Gelukkig zag ik de andere foto’s en hebben we niet getwijfeld. Ondertussen zijn we twee jaar aan het verbouwen en hebben we nog een kleine twee jaar voor de boeg, maar dan is alles ook afgewerkt tot in het allerkleinste detail.

Alle stijlen in de mix


‘De meeste foto’s op mijn persoonlijke Instagram zijn die van de verdieping waarop wij wonen. Daarnaast hebben we in ditzelfde huis ook een loft en een appartement. Beide verhuren we voor fotoshoots en als logeerplek via Airbnb. Het appartment heeft bohemian accenten, de loft straalt een Scandinavische feel uit, maar dan de strakke variant. Ons appartement is dan weer een mix van Japans en Scandinavisch.’

Webshop erbij


‘Onze vorige renovatie was ook al een omvangrijk project waarvoor ik mijn toenmalige job heb opgezegd. De coördinatie van de verbouwing combineerde ik toen met de webshop Kif Kef: ik zocht vintage spijlenstoelen en knapte die tot in de puntjes op. Die webshop heeft even op pauze gestaan, maar binnenkort lanceer ik hem opnieuw. De focus zal niet meer op spijlenstoelen liggen, wel op een collectie zelfontworpen meubelen. Daarnaast kunnen jonge verbouwende koppels bij mij terecht voor advies. Via consults adviseer ik hen hoe te besparen, wat zelf te doen en hoe een draaiboek te maken. Zo komt al die verbouwervaring toch goed van pas.’

Sumeyye volgt

  • @sumeyra.sorkun: Sumeyra is eigenares van Bonbon, een label van baby- en kinderaccessoires. Ze combineert mama zijn met ondernemerschap.
  • @bart_coffeeklatch: het huis dat Bart aan het renoveren is, had ik een tijdlang zelf op het oog. Ik heb het net gemist, maar het renovatieproject volg ik graag op de voet.
  • @sarah_cocolapine: Sarah is een Belgische designer met een prachtige stijl en dito foto’s.


Nog meer Instagrammers die je moet volgen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '