Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @boulebaar

Van originele croqueskes genaamd Madonna of Bono over stoofvlees met speculaas en jenever (duh!) tot een healthy bowl.

HOTSPOTS: 14 x de lekkerste lunchadresjes in Hasselt

Plande je een dagje Hasselt en wil je een tof stekje voor wanneer je maag begint te knorren rond de middag? Van originele croqueskes genaamd Madonna of Bono over stoofvlees met speculaas en jenever (duh!) tot een healthy bowl: wij verzamelden 14 van de lekkerste lunchadresjes in de stad van de smaak.

Boulebaar

Joey doesn’t share food‘ is NIET jouw motto? Dan zit je goed bij Boulebaar. Sharing is caring in dit prachtige herenhuis/urban jungle – ook wel de living van Hasselt genoemd – waar de focus ligt op foodsharing.

Waar? Leopoldplein 17

Meer info: Boulebaar.be

Marloo’s

Bij Marloo’s serveren ze een all day menu en dat in een superrustige omgeving. Hun motto is namelijk: ‘Bij ons pauzeer je even de gejaagdheid van de dag’. Van eitjes over een ’toast bijna te gezond’ tot een heerlijk stel pannenkoeken met blauwe bessen, vanillemascarpone en bosbessenconfituur. Of het nu 8u ’s ochtends, 16u in de namiddag of 19u ’s avonds is: het kan er allemaal. Wij zijn fan!

Waar? Minderbroederstraat 5

Meer info? Marloos.be

Bistro Bottega

Bistro Bottega is een shop- en lunchadresje in één. Drop je lief of bestie in het prachtige interieur terwijl jij nog even tussen de schoenen snuistert. En sluit daarna aan voor een lekker wijntje met een bord vol lekkers. Alles wordt trouwens bereid met heerlijke, verse ingrediënten én heel veel liefde!


Waar? Paardsdemerstraat 9

Meer info? Labottega.be

Tastybowl

Kies uit een overload aan heerlijke Thaise bowls met noedels of rijst. Een snelle hap die gezond én budgetvriendelijk is.

Waar? Fruitmarkt 34

Meer info: tastybowl.be

Quiche Café

The place to be voor heerlijke quiches en bagels. Onze favorieten: de Indie quiche met gegrilde kip en gedroogde abrikozen, en de Casablanca bagel met gegrilde aubergine, hummus en zongedroogde tomaatjes.

Waar? Botermarkt 11

Meer info: quichecafe.com

Zuppa

Hier kan je terecht voor heerlijke soep. Niet enkel klassiekers zoals tomatensoep met balletjes, maar ook kastanjesoep met geitenkaas. Je kan elke dag kiezen uit verschillende soorten soep met daarbij uiteraard een ovenvers broodje en een stukje fruit.

Waar? Botermarkt 13

Meer info: Instagrampagina

Woody’s

’s Middags smaakt er vaak niks beter dan een lekker broodje. En de broodjes van Woody’s daar rijden we met alle plezier voor naar Hasselt! Onze favoriet: Guacuamole scampi. Yum!

Waar? Pietelbeekstraat 5

Meer info: woodys.be

Croque ’n Roll

Een andere klassieker tijdens de lunch? De croque natuurlijk! Hier ligt er niet enkel ham en kaas op, maar kan je kiezen uit verschillende verse zelfgemaakte croques die een voor een de naam van een artiest dragen. Ga je voor Madonna, Bono of Mick Jagger?

Waar? Fruitmarkt 3

Meer info: croquenroll.be

Smaaksalon

Sowieso het mooiste lunchplekje in Hasselt. Je waant er je een koning(in) als je nog maar een voet binnenzet in het prachtige pand! Van een simpele croque over een salade of pannenkoek tot stoofvlees met jenever en speculaas: hier eet je sowieso je buikje rond.

Waar? Maastrichterstaat 61

Meer info: www.smaaksalon.be

BarDaph

Deze fleurige zaak opende nog maar afgelopen zomer de deuren, maar is nu al een must als je Hasselt bezoekt. Zeker voor wie graag Instagramwaardige foto’s van zijn/haar lunch trekt.

Waar? Botermarkt 22

Meer info: www.bardaph.be

Fietsbar

Je fiets laten herstellen of zelfs een nieuwe stalen ros kopen, voor je van je soep slurpt of nadat je een broodje oppeuzelde? Dat kan in de gezellige Fietsbar.

Waar? Minderbroedersstraat 54

Meer info: fietsbar.com

Maison Dix

Vers en gezellig, dat zijn de twee kernwoorden in dit toffe stekje. Probeer zeker hun shakshuka met Turkse worst, spinazie of geitenkaas, en je zal sowieso verkocht zijn!

Waar? Badderijstraat 10

Meer info: www.maisondix.be

 

Pattos

Bij Pattos staat de good old aardappel centraal. Die wordt gevuld met allerlei lekkers waardoor het het ideale lunchgerechtje wordt.

Waar? Demerstraat 69

Meer info: Facebookpagina

De Tijd Hervonden

Een beetje cultuur opsnuiven voor, na of zelfs tijdens je lunch kan in het eetcafé van KultuurHuis De Tijd Hervonden. Je kan er tussen de boeken neuzen en in de kunst duiken. Vaak vinden er debatten plaats over literatuur, kunst of sociale thema’s.

Waar? Witte Nonnenstraat 8

Meer info: www.detijdhervonden.be

Meer leuke adresjes in Hasselt:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '