Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Isopix / @kensingtonroyal via Instagram

Het 'appartement' heeft 4 verdiepingen en maar liefst 21 (!) slaapkamers.

ZIEN: in dit bescheiden stulpje zullen prins Harry en Meghan Markle straks wonen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Trouwen met een prins heeft zo z’n voordelen. Tot voor kort huurde Meghan Markle een klein huisje met één verdieping in Toronto. Binnenkort nemen de hertog en hertogin van Sussex hun intrek in Apartment 1 in Kensington Palace. Al kan je de woonst moeilijk een appartement noemen. Harry en Meghan zullen namelijk maar liefst 21 slaapkamers (!) tot hun beschikking hebben.


Momenteel wonen Harry en Meghan in Nottingham cottage, een peperkoeken huisje met twee slaapkamers waar de 33-jarige prins al jaren woont.

De cottage is niet alleen de plek waar Harry Meghan (36) ten huwelijk vroeg, maar was ook lange tijd de woonst van prins William en Kate Middleton, voordat die kinderen kregen.

https://www.instagram.com/p/BjEKW9dF5an/?tagged=nottinghamcottage

Van 2 naar 20 slaapkamers


Kort nadat prins George werd geboren in 2013 verhuisden Harry’s broer en schoonzus naar Apartment 1A, een vleugel van Kensington Palace met 4 verdiepingen en maar liefst 20 slaapkamers. Het appartement werd voorheen bewoond door prinses Margaret, de zus van koningin Elizabeth.

Voor ze verhuisden, lieten Kate (36) en Wills (35) verbouwingswerken uitvoeren aan het ‘appartement’ ter waarde van 1,15 miljoen euro. En het resultaat mag gezien worden.

Toen in 2016 de Obama’s op bezoek kwamen, gunden de hertog en hertogin van Cambridge enkele fotografen zeer uitzonderlijk een blik in hun salon.

Appartement van Kate Middleton & prins William


Appartement van Kate Middleton & prins William


Appartement van Kate Middleton & prins William


Appartement van Kate Middleton & prins William


[td_smart_list_end]

Gemeenschappelijke deuren met appartement van prins William


Hoewel de hertog en hertogin van Sussex nog geen kinderen hebben, beslisten ze toch om Nottingham cottage vaarwel te zeggen. Zodra hun verloving in november vorig jaar werd bekendgemaakt, startten de verbouwingswerken aan hun toekomstige woonst, die simpelweg ‘Apartment 1‘ heet.

Het kersverse echtpaar zou na hun huwelijksreis naar Namibië z’n intrek nemen in het appartement, en zo buren worden van Kate en William. Meer nog: de appartementen van de broers zouden verschillende gemeenschappelijke deuren hebben, zodat ze elkaar makkelijk kunnen bezoeken.

Zowel Harry als William zou over een privétuin beschikken, die ommuurd is om pottenkijkers weg te houden.

Buitenverblijf als huwelijksgeschenk van de Queen


Alsof een appartement met 21 slaapkamers nog niet genoeg is, schonk Harry’s grootmoeder koningin Elizabeth het pasgetrouwde koppel ook nog York cottage, een klein stulpje op het landgoed van Sandringham aan de kust van Norfolk. 

De cottage zou dienen als buitenverblijf, voor wanneer Harry en Meghan het even gehad hebben met de drukte in Londen.

Nog meer Harry & Meghan: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '