Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Whiskey en kaneel: anti-verkoudheidtips van celebs

Ligt het aan ons of lijkt wel iedereen wat ziekjes? Voel je iets opkomen? Druk een verkoudheid metéén de kop in, met deze anti-snotter-en-hoest-tips van de celebs.

Lauren Conrad: gorgelen met zout

Actrice Lauren Conrad geeft op haar blog tips om fit én microobjesvrij te blijven.

tips_celebs_verkoudheid_LaurenConrad

  • Leg je hoofd tijdens het slapen hoger dan de rest van je lichaam. Zo blijven je neusholtes makkelijker open en dus vrij om te ademen. Neem er dus een paar extra hoofdkussens bij en ga wat meer rechtop liggen. Een andere tip van Lauren: slaap véél. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die minder dan 7 uur per nacht slapen, 3 keer zoveel kans maken op een verkoudheid.
  • Hol naar de drogist voor vitamine C-tabletten: je verkoudheid of griepje zal minder lang duren.
  • Neem een hete douche. De damp van het warme water maakt je verstopte neus en hoofd weer vrij. En je vermindert de druk op je borstkas. Vochtige lucht zou zelfs giftig zijn voor virussen.
  • Gorgel met warm, zout water om een zere keel te kalmeren. Het vermindert de ontsteking en spoelt bacteriën en virussen mee weg.

 

Amanda Seyfried: doe de whiskeykuur

Actrice Amanda Seyfried gaat voor een killer-trio om bacteriën aan te pakken: neusspray, whiskey en water.

 

tips_celebs_verkoudheid_AmandaSeyfried

  • Gebruik een neusspray voor het slapengaan (en gedurende de dag als dat nodig is). Hij maakt je neus weer vrij om te ademen. Flair's favoriet is die van Puressentiel: op basis van essentiële oliën, echinacea en zeewater. Hij maakt je neus vrij in alle zachtheid (bij de apotheek).
  • Meng een borrel whisky met honing en citroen en warm het op. De zogenaamde hot toddy is een eeuwenoude remedie tegen een verkoudheid. Je drinkt dit mengsel best net voor je gaat slapen.
  • Drink veel water. Zo blijft je keel vochtig en voer je afvalstoffen af. Als je geen fan bent van water, probeer dan thee of kippenbouillon.
  • Ook vitamine C staat op Amanda's boodschappenlijstje.

 

Christine Baranski: kaneel en ui

Chicago- en Frasier-actrice Christine Baranski is niet meer van de jongsten, dus heeft het meeste ervaring met huis-tuin-en-keuken-tips. Haar favorieten:

 

tips_celebs_verkoudheid_ChristineBaranski

 

 

 

 

  • Kruiden zouden een verkoudheid tegengaan. Volgens natuuronderzoekers zijn de gewone keukenkruiden als kaneel, gember, ui en komijnzaad ideaal. Je kan ze in warm water doen met wat honing en citroen en het resultaat drinken als een thee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '