Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Komt er nu een battle onder de baasjes?

Wetenschappelijk bewezen: kattenliefhebbers zijn slimmer dan doglovers

Liefste hondenliefhebber, we hebben dit niet verzonnen. Uit een onderzoek van psychologe Denise Guastello van de Carroll University blijkt gewoon dat kattenliefhebbers intelligenter zijn. Don't shoot the messenger.

Psychologe Denise Guastello vroeg aan 600 studenten of ze zichzelf eerder als een katten- of een hondenliefhebber beschouwden. Daarna liet ze de hen een intelligentietest afleggen. Wat bleek? De kattenliefhebbers behaalden betere resultaten op de test.


De verklaring

Het verschil zou te maken hebben met de verschillende karakters van die katten- en hondenliefhebbers. Hondenliefhebbers zijn volgens Guastello extraverter, ze gaan graag op pad en zijn erg sociaal. Kattenliefhebbers zijn volgens de psychologe meer huiselijke types en ze hebben een meer introverte persoonlijkheid. Ze lezen al 'ns graag een boek en dat lezen bevordert op zijn beurt de intellectuele ontwikkeling.

 

Kleine ka(n)ttekening

Geldt dat ook voor huiselijke kattenliefhebbers met een social media-verslaving of Netflix-addiction?

 

15% korting bij Maxi Zoo

Is je goudvis toe aan een nieuw interieur of plantje? Ben je door je voorraad kattenvoeding? Wedden dat je hond al staat te popelen om te ravotten met een nieuw speeltje? Dankzij Shedeals profiteer je nu van 15% korting op een artikel naar keuze uit het hele assortiment van Maxi Zoo. Hoog tijd om je huisdier in de watten te leggen dus. De dichtsbijzijnde maxi Zoo-winkel vind je op www.maxizoo.be.

 

 

Kattenliefhebbers checken beter ook deze hot dudes with kittens. Ook heel belangrijk voor de intellectuele ontwikkeling. Hondenliefhebbers, maak je geen zorgen. Onderzoek wijst uit dat singles met een hond aantrekkelijker zijn. Daar zitten die cat lovers dan met hun intelligentie,  hé.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '