Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Dat blijkt niet zo simpel…

UITGETEST: wat als AI-tool DALL-E een outfit voor je uitzoekt?

De redactie

AI mag dan de grootste technologische revolutie zijn sinds de uitvinding van het internet, je kan kunstmatige intelligentie ook in je persoonlijk leven toelaten. Om een outfit voor je uit te kiezen of stylingadvies te tippen, bijvoorbeeld. Assistant brandmanager bij Flair Eline (26) is een echte modegoeroe en testte AI-tool DALL-E uit.

Van grappige afbeeldingen tot vreselijk enge creaties: de creativiteit van AI-tool DALL-E gaat vér. Maar kan het programma ook gebruikt worden om een outfit bijeen te flansen? Assistent brandmanager Eline (26) gaat de uitdaging aan.

Dé droom

Na jaren dromen over Chers automatische kleerkast in Clueless is de toekomst eindelijk hier! Ik kan mijn zotste dromen uitleven met de AI DALL-E, die aan de hand van een beschrijving die je ingeeft een bijpassende afbeelding maakt. Ik test de creativiteit van het programma met een simpele opdracht: “Mijn outfit voor vandaag.”

Blijkbaar is dat toch niet zo simpel, want ik word overladen met afschrikwekkende beelden van een hand die wegsmelt in een clutch en benen zonder torso. Ook lijkt DALL-E fan te zijn van de Tumblr-outfits van vroeger, met gescheurde zwarte skinny jeans en ronde hipsterzonnebrillen. Dus geef ik hem (of haar/die?) een subtiel duwtje in de rug. Mijn alltime favoriete kledingstuk zijn mijn Dr. Martens. De vijf paar in mijn schoenenkast die een aanslag waren op mijn bankrekening zeggen genoeg. Daarom vraag ik DALL-E naar “mijn outfit met Dr. Martens voor vandaag”. Ook daar slaat de AI de bal mis, want de schoenen die ik voorgeschoteld krijg, zou het Britse punkmerk nooit verkopen…

ai

Laatste poging

Derde keer, goede keer, denk ik wanneer DALL-E me voorstelt om een bloemenjurk met een ruitjeshemd te stylen. Prints combineren is normaal gezien niet mijn ding, maar monochrome outfits zijn dat wel. Ik vertrouw op de AI en mijn oog valt al snel op het matching groen in twee stuks uit mijn kast. Uitdaging geslaagd!

ai

Conclusie: verwacht geen kanten-klaar stijladvies van DALL-E, maar laat je inspireren om oude kledingstukken in nieuwe combinaties te verwerken. Ik ga de AI niet snel weer bovenhalen voor stylingadvies, maar het experiment heeft me wel op een ander ideeën gebracht. AI bepaalt mijn volgend naaiproject… coming soon.

Probeer jij DALL-E zelf eens uit?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '