Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jacob Townsend via Unsplash

Je stapt het liefst op het vliegtuig naar een exotisch eiland om even te ontspannen, maar er zijn ook makkelijkere (lees: meer haalbare) manieren.

15 tips om te ontspannen als je stress hebt

Je kent dat wel, zo van die dagen waarop je je super gestrest voelt. Dan stap je het liefst op een vliegtuig naar een exotisch eiland om even te ontsnappen van alle drukte. Er zijn ook makkelijkere manieren om helemaal te ontspannen. Deze simpele tips kunnen je helpen om even terug op adem te komen.

1. Bellen met je bestie.


In plaats van heen en weer te sms’en met je beste vriend(in) over al je kopzorgen, kan je hem/haar beter even bellen. Een onderzoek aan de University of Wisconsin-Madison toont aan dat het horen van je vriend(in) haar stem, je stressgehalte kan doen dalen.

2. Zing de longen uit je lijf.


Je hoeft écht geen zangtalent te zijn om eens goed mee te kwelen met een liedje en daar nog van te genieten ook. In de douche, voor de spiegel, maakt niet uit! Laat je maar een keertje goed gaan.

3. Nagels lakken.


Ga even zitten en geef jezelf een mini-manicure. Het ritme van heen en weer te gaan met de nagellakborstel, kan een rustgevend gevoel geven. Plus, je nagels zien er helemaal fabulous uit de volgende dag.

4. Sporten.


Al je negatieve energie eruit laten is dé ideale stressontlading. Wat je kan doen is bijvoorbeeld met je favoriete muziek een eindje gaan lopen, zo maak je je hoofd helemaal leeg. You can do it!

5. Stretchen.


Als je lichaam relaxed is, kan dat helpen om ook je gedachten te laten ontspannen. Daarom is yoga een perfecte stress reliever. Maar als je geen tijd hebt voor een volledige yogasessie, kan je ook gewoon even kort stretchen. Je hoeft er zelfs niet voor recht te staan! Houd je handen samen en strek je armen samen boven je hoofd, leun naar rechts, dan naar links. Doe hetzelfde met je hoofd, eerst rechts, dan links en dan van boven naar onder.

6. Bubbelfolie poppen.


Jup, als kind deed je het waarschijnlijk al ontzettend graag, maar nu kan je nog steeds best af en toe wat bubbels poppen. Het zou namelijk hetzelfde effect hebben als een massage van een half uur.

7. Lezen.


Zet je rustig in de zetel met een kop thee en lees wat. Mensen die veel lezen hebben minder stress en een betere levenskwaliteit.

8. Creatief zijn.


‘Een ontspannen geest is een creatieve geest.’ Dus haal je kleurpotloden boven en kleur wat. Of werk aan je laatste DIY-projectje, als je maar creatief bezig bent.

9. Dansen.


Zoals Taylor Swift het al zei: ‘shake it off’. Letterlijk dan. Zet je favoriete dansplaat op en laat je volledig gaan! Je stress zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

10. Kook óf eet.


Iedereen wordt toch gelukkig van lekker eten, niet? Tuurlijk wel! Bak een taart, of maak wat hapjes en vooral: smikkel ze daarna allemaal lekker op! Op zoek naar inspiratie? Probeer een van deze vettige snacks.

11. Quality time.


Het is heel belangrijk om tijd te maken voor belangrijke personen, of dat nu virtueel of in het echte leven is. Af en toe een avondje samen doorbrengen met je ouders of videobellen met je vriend(inn)en kan ervoor zorgen dat je veel relaxter wordt.

12. Tuinier.


Van planten word je vrolijk. Uit onderzoek is gebleken dat je hartslag én bloeddruk dalen wanneer je in een ruimte vol planten komt. Dus zaai wat bloemen en planten en geniet van de rust die ze je brengen.

13. Luister muziek.


Muziek heeft een onmiddellijke invloed op ons humeur. Door naar rustige muziek te luisteren, wordt er minder stresshormoon geproduceerd en komt er meer endorfine vrij in onze hersenen.

14. Breng tijd door met je kat/hond/konijn.


Een kat/hond/konijn knuffelen kan niet anders dan een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Heb je geen huisdier? Geen probleem! Gewoon wat dierenfilmpjes kijken kan ook al helpen.

15. Neem een ontspannend bad.


Laat een bad lopen, gooi er je favoriete bruisbal in, leg een muziekje op en geniet van de tijd die je helemaal voor jezelf hebt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '