Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joel Hoylaerts/Photo News

'De twee vrouwen zeiden na confrontatie dat het meermaals was gebeurd. Ook de acteur heeft dat toegegeven.'

Regisseur Tim Van Aelst: ‘Op de set van een vorige reeks betastte een acteur twee vrouwen’

Robine van Tilburg

De Vlaamse regisseur Tim Van Aelst praat vandaag in Het Laatste Nieuws openhartig over zijn ervaringen met seksuele intimidatie op de set.


De 65-jarige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein heeft in zijn carrière tientallen vrouwen misbruikt. Nu tal van bekentenissen als paddenstoelen uit de grond schieten, beginnen ook in Vlaanderen de tongen te lossen. Vlaams regisseur Hilde Van Mieghem vertelde als eerste over haar ervaringen. Nadien volgden ook Marijke Pinoy en Anemone Valcke.

Het ging om een productie-assistente en een stagiaire. Absoluut de zwakste posities, dus.

Tim Van Aelst


En nu doet ook televisiemaker Tim Van Aelst, bekend van ‘Safety First’, ‘Wat Als?’ en ‘Benidorm ­Bastards’, zijn boekje open in Het Laatste Nieuws: ‘Op de set van een vorige reeks hebben we een acteur tot de orde moeten roepen. Hij had twee vrouwen op de set betast. Het ging om een productie-assistente en een stagiaire. Absoluut de zwakste posities, dus.’

Om welke serie of acteur het gaat vertelde de bijna 49-jarige regisseur niet, maar hij vertelde wel dat de acteur in kwestie over het algemeen moeilijk zijn handen thuis kan houden: ‘De twee vrouwen zeiden daarop dat het meermaals was gebeurd. Ook de acteur heeft dat toegegeven.’

Snel kunnen ingrijpen


Tim vertelt nog in Het Laatste Nieuws dat ze gelukkig snel hebben kunnen ingrijpen. Moest dat bij Weinstein ook gebeurd zijn, dan zouden er volgens hem heel wat minder slachtoffers gemaakt zijn. Tim gaat het onderwerp duidelijk niet uit de weg. Meer nog, hij verwerkt het naar eigen zeggen in zijn volgende fictiereeks.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '