Home Body & Mind VIDEO: 48 seksistische opmerkingen die vrouwen in hun leven horen

VIDEO: 48 seksistische opmerkingen die vrouwen in hun leven horen

80 jaar subtiel seksisme in 2 minuten

The Huffington Post
Vrouwen krijgen in hun leven heel wat sluipende, vaak tegenstrijdige opmerkingen te horen over wat het betekent om een vrouw te zijn, en over hoe we zouden moeten handelen, praten of er zelfs uit zouden moeten zien. The Huffington Post maakte er een erg krachtige video over.

Met subtiele seksistische opmerkingen als 'Wanneer krijg je kinderen?' en 'Je zou er mooier uitzien als je lacht' krijgen vrouwen dagelijks te maken. Maar zo'n subtiele opmerkingen worden naar gelang van tijd vaak slopend. Wat het nog moeilijker maakt zijn de seksistische clichés waar vrouwen in hun kindertijd al mee geconfronteerd worden. Opmerkingen als 'Is dat alles wat je gaat eten?' of 'Je eet wel veel voor een meisje' zijn zo alledaags geworden. Maar ook de bombastisch seksistische opmerkingen als 'Stop met de aandachtshoer uit te hangen' of 'Wat had jij aan vanavond?' zijn helaas nog steeds vaakvoorkomend. Wat best wel schokkerend is. 

80 jaar subtiel seksisme in slechts 2 minuten

Het is voor mannen wellicht moeilijk om dit spervuur van seksisme te begrijpen omdat het nooit eerder in their face getoond werd. Dé reden voor The Huffington Post om een video te maken waarin vrouwen van alle leeftijden de meest voorkomende seksistische opmerkingen delen die ze te horen kregen. En vooral opmerkingen die mannen nooit te horen krijgen… Het eindresultaat: 80 jaar subtiel seksisme in slechts 2 minuten samengevat.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.