Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
IMDb

Heb jij Zach Roerig gemist?

‘The Vampire Diaries’-personage Matt Donovan laat nieuwe kant van zichzelf zien in ‘Legacies’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Op 25 oktober gaat ‘Legacies‘ van start. Nu zijn we een heel leuk detail te weten gekomen over de ‘The Vampire Diaries‘-spin-off. Matt Donovan, gespeeld door Zach Roerig, laat in de serie namelijk een nieuwe kant van zichzelf zien. Gedaan met de brave Matty die over zich heen laat lopen!


Ja, je hoort het goed, Zach Roerig keert terug naar ons scherm! Naast Alaric Saltzman, gespeeld door Matthew Davis, zal ook Matt Donovan te zien zijn in de ‘The Vampire Diaries‘-spin-offLegacies‘. Al staat de brave Matty dit keer wat meer op zijn strepen.

Meer vrijheid


Volgens seriemaker Julie Plec is het de allereerste keer dat Matt Donovan zich niet verplicht voelt om zijn beste vrienden te beschermen, en dat zorgt voor meer vrijheid. ‘Zijn enige doel is bovennatuurlijke zaken onder de radar en zelfs uit Mystic Falls te houden om de stad te beschermen’, aldus Julie. Al zorgt dat volgens haar voor conflicten tussen hem en Alaric en de school. Hij is eigenlijk zowel een vriend als een tegenstander.

Heel vroeg in de serie zegt Matt zelfs het volgende tegen Alaric: ‘Als ik ook maar een glimp opvang van je kinderen die problemen veroorzaken, kom ik hen achterna.’ Wow! Volgens Julie Plec geeft Matt de kinderen die worstelen met de duisternis in zich het voordeel van de twijfel, maar hanteert hij ook een nultolerantiebeleid, omdat hij weet waartoe ze in staat zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vriendschap op de proef

Ook Matthew Davis, die Alaric speelt, had iets te zeggen over het personage Matt en zijn band met Alaric. ‘Je ziet zowel Matt als Alaric een lijn trekken, zodat ze allebei weten waar ze staan. Het draait allemaal rond vrede, maar als vrede niet bereikt kan worden, dan zal iemand ervoor boeten. Op die manier wordt hun vriendschap op de proef gesteld.’


Zach Roerig, die de rol van Matt al jaren op zich neemt, vertelde ook dat hij een beetje gek wordt op een gegeven moment. ‘Hij is al jaren gewend aan bovennatuurlijke wezens in zijn stad, maar wordt er toch nog steeds enorm door beïnvloed. Op een bepaald moment zit hij er zelfs behoorlijk doorheen. We zien hem in de toekomst, iets vermoeider en een beetje gek geworden door de vampieren. Hij is de gekke sheriff Matt Donovan.’

Naast Matt en Alaric zal ook Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen) zijn opwachting maken in ‘Legacies’. Hopelijk volgen er nog meer bekende gezichten!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '